На Львівщині за тиждень майже вдвічі побільшало хворих на коронавірус

2721 0
Наразі у стаціонарах перебуває 199 хворих.
Фото: Mat Napo for unsplash

Фото: Mat Napo for unsplash

За минулий тиждень, з 15 по 21 серпня на Львівщині провели 610 досліджень на наявність коронавірусу. З них 560 виявилися позитивними. У порівнянні з тижнем до того підтверджених випадків побільшало майже вдвічі. Про це повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

Так, упродовж періоду з 8 по 14 серпня хворих на коронавірус на у Львові та області зафіксували 306, а загалом провели 544 дослідження.

Читайте також: У 30 мешканців Львівщини підозрюють новий штам коронавірусу

Наразі на стаціонарному лікуванні перебуває 199 хворих.

«Зростання числа хворих відбувається в країнах Європи та в Україні загалом. Львівщина не є винятком. Проте, напередодні початку навчального року важливо вжити всіх профілактичних заходів з метою недопущення спалахів в організованих колективах, а також зробити бустерну дозу вакцини тим, в кого минуло 6 місяців від другої дози. Подбайте про вакцинацію своїх рідних! У разі найменших ознак застуди – звертайтеся до лікаря», –  цитує її пресслужба Львівської ОВА.

Додамо, що від початку пандемії на Львівщині зафіксували 308 937 випадків захворювання на Covid-19. З них летальних – 6 707, одужали – 301 041 людей.

Читайте також: В Україні виявили новий різновид штаму «Омікрон»

Для того, щоб зробити щеплення, слід звернутися по скерування до сімейного лікаря. Вакцинуватися можна у кабінетах щеплень закладів охорони здоров’я. Центри масової вакцинації населення зараз не функціонують. Перелік пунктів щеплень дивіться за посиланням.

Нагадаємо, в Україні виявили новий штам коронавірусу, а точніше різновид штаму Омікрон, який називають типом ВА.5. Офіційно в нашій країні вже зафіксували кілька випадків цього виду Covid-19, всі у Чернівецькій області. Проте у МОЗ наголошують, що не виключено, що підтип Омікрону ВА.5 вже є в інших регіонах України. Раніше новий штам підозрювали у 30 мешканців Львівщини.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!