Бруківку XVI століття на площі Міцкевича готують до експозиції. Фото дня

2136 0
По ній ходили львів’яни протягом трьох століть.
фото лілії онищенко

фото лілії онищенко

На площі Міцкевича, 9 миють бруківку XVI століття маленькою щіточкою – кожен камінчик окремо. Про це у себе на Фейсбуку повідомила керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

«Не знаю, який буде будинок на площі Міцкевича і чи взагалі буде, але дорогу і оборонний мур готують до експозиції. Дорога вишургана возами, по ній ходили львів’яни протягом трьох століть, аж поки тут не побудували будинок, який поруйнував і дорогу, і високий оборонний мур. На щастя, не зовсім, і наразі це знахідка археологів і рай для реставраторів», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як забудовники «ховають» історію Львова. Археолог про дослідження міста

Нагадаємо, у лютому минулого року у центрі Львова, на пл. Міцкевича, 9, виконком ЛМР погодив будівництво 25-метрового готелю. У будівлі планують розмістити готель із адміністративно-торговими приміщеннями та підземним паркінгом. Це вже другі містобудівні умови на забудову цієї ділянки. Перші видали у грудні 2018 року. Тоді максимальна висота будівель не мала перевищувати 22,4 м, цього разу – 25 м із максимальним відсотком забудови земельної ділянки.

На площі Міцкевича, 9 розпочалося облаштування унікального для Львова археологічного сайту, де можна буде побачити фрагменти Високого муру і брукованої дороги XV ст. Експозиція буде розташована у підвальних приміщеннях готелю, який має намір побудувати компанія «Центр розвитку нерухомості». Готель проєктуватиме архітектурна студія Kuryłowicz & Associates, що має офіси у Варшаві та Вроцлаві.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!