15 львівських будинків обладнають підйомниками для людей на візках

1439 1
Про це ідеться в Програмі забезпечення доступності житлових приміщень для осіб з інвалідністю, ухваленій сьогодні ЛМР.
Фото: psi.org.ua

Фото: psi.org.ua

Львівська міська рада сьогодні, 8 листопада, ухвалила Програму доступності житлових приміщень осіб з інвалідністю у візках та осіб з інвалідністю з порушенням зору 1 групи.

У пояснювальній записці до ухвали зазначено, що спеціальна група провела анкетування та обстеження житлових умов людей на візках та людей з інвалідністю по зору. Відтак, наступного року спеціальні підйомники обладнають у 15-ти будинках, де проживають ці люди. Підйомники будуть або до ліфта, або до квартири, якщо ліфта в під’їзді немає. Ідеться про будинки на вул. Гавришкевича, 5, Заводській,17, Замарстинівській, 24, Кавалерідзе, 17, Купальській, 13б, Академіка Кучера, 26, Лесі Українки, 33, Личаківській, 162, Миколайчука, 30, Роксоляни, 59-а, Студинського, 12 Г. Хоткевича, 60, просп. Червоної Калини, 104, вул. Шевченка, 338 і Шевченка, 400. З міського бюджету на це витратять орієнтовно 2 млн 320 тис. грн.

Читайте також: Всі пішоходні зони в Україні мають стати доступними для маломобільних людей

У Програмі, ідеться в пояснювальній записці, передбачено можливість за згодою осіб з інвалідністю обміняти їхнє житло на верхніх поверхах на квартири на нижчих поверхах. Пов’язані з цим витрати міська рада обіцяє взяти на себе.

Також програма передбачає облаштування пандусів у під’їздах, де мешкають люди з інвалідністю, які користуються візками. А під’їзди, де живуть люди з інвалідністю по зору, облаштують рельєфними табло в ліфтах і тактильною плиткою, на території перед під’їздом – також. Окремо в Програмі згадується і облаштування місць для паркування транспортних засобів людей з інвалідністю.

Читайте також: У Львові тренуватимуть собак для реабілітації людей з інвалідністю

У міськраді зазначають, що обстежувати житлові будинки будуть моніторингові групи, створені районними адміністраціями, які до 1 жовтня кожного року подаватимуть списки тих під’їздів, де потрібно облаштувати підйомники.

Програму ухвалено на виконання ст. 20 Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Контроль за виконанням ухвали покладено на заступника міського голови з питань житлового-комунального господарства.


Читайте також:
8 Листопада, 2018 16:47
Тетяна Павлівна Правильно, інвалідів інвестуватимем, а трудовий люд знищуватимем… ніщо ні звідки не береться і нікуди не дівається... потрібно робити вибір... або розумні і працездатні або інваліди і тварини?... уви, на тих і тих країна має занадто багато боргів... вибираємо сволоту???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!