У Львові створять міський будинок для проживання людей з інвалідністю

1304 0
Загалом вже виконали понад 30% робіт.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові на вулиці Пасічній створять міський будинок для проживання осіб з інвалідністю, які втратили батьків чи опікунів, або прагнуть проживати окремо від них. Загалом виконано понад 30% робіт. Реалізовує проєкт центр «Джерело».

Джерело: Львівська міська рада

«Уже видно основу під пандус для доступності будівлі, замінили більшу частину вікон, здійснили укріплення фундаменту, ведуться внутрішні роботи з укріплення стін та готуємо ліфтові шахти, і навіть уже є основи для великих вікон, що вестимуть на терасу. Ця частина робіт виконана за фінансової підтримки родини Михайла та Петри Зачкевичів та друзів з Німеччини і Caritas international», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Тут вчаться дружити. Чим займаються вихованці реабілітаційного центру «Джерело»

Нагадаємо, будинок підтриманого проживання – це простір, обладнаний для проживання 20 дорослих з інвалідністю та асистентів, які допомагатимуть їм у побуті. Приміщення складається з цоколя та двох поверхів, і там заплановано облаштувати  кімнати, кухню, їдальню, санвузли та ліфт. Також заплановано додатково збудувати інклюзивний громадський простір для спільних активностей людей з інвалідністю та мешканців, проведення денних майстерок з арт-терапії, спільних кінопереглядів та воркшопів.

Читайте також: «Важливо бачити в центрі людину, а тоді її можливості». Наталія Сіреджук про «Джерело», підтримку і розвиток

Нагадаємо, що проєкт будинку підтриманого проживання став один із переможців проєктів Громадського бюджету, які реалізовували у 2021 році.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!