Навчальний рік у школах завершать дистанційно

1789 0
Випускники 11-х класів отримають документ про здобуття освіти після завершення ЗНО.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Навчальний рік у школах України завершать дистанційно. Про це повідомили в Міністерстві освіти та науки.

Читайте також: Важливо дивитись в очі. Як карантин змусив львівських вчителів йти в онлайн

Заняття триватимуть до 31 травня, до 15 червня школи мають завершити оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень та табелів.

Упродовж червня школи на педагогічних радах розглядають питання про переведення учнів до наступного класу, а до 1 липня навчальний рік завершать.

Випускники 11-х класів отримають документ про здобуття освіти після завершення ЗНО. Державна підсумкова атестація для учнів 4-х та 9-х класів цьогоріч скасована.

Якщо учні 1-8 та 10-го класів не планують навчатися в іншому закладі освіти, школи надсилатимуть копії документів учням електронною поштою, а оригінали документів видадуть вже у вересні.

Також МОН рекомендує цьогоріч утриматися від проведення масових заходів, зокрема останніх дзвоників та випускних вечорів, аби запобігти поширенню коронавірусу.

Читайте також: На українських каналах починають транслювати уроки для початкової школи. Коли і де дивитися

Додамо, що раніше заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Галина Слічна заявила, що львівські школярі цього року на навчання вже не вийдуть, водночас 11-класникам обіцяють організувати консультації по ЗНО.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!