Німеччина відхилила пропозицію Іспанії передати Україні танки Leopard

1458 0
Танки 1990-х років настільки застаріли, що будуть готові до передачі Україні лише за кілька місяців.
Фото: REUTERS

Фото: REUTERS

Влада Німеччини не дала дозволу Іспанії на постачання Україні важкого озброєння німецького виробництва. Йдеться про 40 бойових танків Leopard-2. Про це пише НВ.

Читайте також: Норвегія передала Україні самохідні гаубиці M109

Якби німецький уряд погодився, то це був би перший раз, коли країна-учасниця НАТО поставила Україні озброєння такого виду. Однак, в Альянсі, схоже, є неофіційна домовленість про відсутність прогресу в постачанні. Федеральний уряд Німеччини попереджав іспанців у телефонних дзвінках, що цей крок «буде відхиленням від (хоча й цілком неформального та неофіційного, але) рішення всіх західних союзників не постачати Києву танки».

Читайте також: Світовий банк виділив на допомогу Україні ще 1,49 мільярда доларів

Німецьке видання зазначило, що танки 1990-х років настільки застаріли, що будуть готові до передачі Україні лише за кілька місяців. 

Нагадаємо, 5 червня видання El Pais повідомило, що Іспанія хоче поставити Україні німецькі основні бойові танки Leopard 2 A4. Проте, федеральний уряд Німеччини має схвалювати такий експорт озброєнь, тому що контракти на закупівлю містять так звані застереження щодо кінцевого використання.

Для довідки

Leopard 2 — основний бойовий танк, створений німецьким підприємством Краус-Мафай. Leopard 2 став наступником успішної розробки тієї ж фірми — основного бойового танку Leopard 1. Виробництво Leopard 2 розпочалось у 1979 році.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!