Новий мікрорайон біля «Любінського сяйва»: львівські депутати підтримали зміни до ДПТ

1009 0
Ринок планують перенести, організувати громадський простір, також звести три житлові квартали, школу, коворкінг.
Ділянка, яку планують забудувати / Фото: Твоє місто

Ділянка, яку планують забудувати / Фото: Твоє місто

До детального плану території у межах вул. Кульпарківської, вул. Садової, вул. С. Петлюри, вул. Любінської та залізничної колії внесуть зміни. На розі вул. Любінської та залізничної колії планують звести багатофункційну громадську будівлю, три житлові квартали, школу та коворкінг, про що Tvoemisto.tv детально писало у лютому цього року. Рішення про зміни сьогодні, 28 березня, підтримали депутати ЛМР під час пленарного засідання сесії. 

«Любінське сяйво» на перетині вулиць Садової та Петлюри – єдиний ринок у мікрорайоні. Його планують зробити комунальним, перенести на ділянку неподалік, де вже звели торговий центр, а на площі хочуть організувати громадський простір.

Завдяки активній модернізації простору дійшла черга й до ділянки колишніх складів «Сільмашу». На розі Любінської та залізничної колії планують звести багатофункціональну громадську будівлю, три житлові квартали, школу та коворкінг-центр.

Читайте також: Як забудують Садову-Петлюри і чи не зупиниться Кульпарківська

У згаданих трьох кварталах зможуть мешкати майже 2200 людей. Під будинками розмістять підземні паркінги, а це 800-900 паркомісць.

Також поруч із житловими кварталами забудовник готовий віддати близько 0,6 га під школу, де зможуть навчатися до 350 дітей.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv досліджувало, чи дотримано головних засад у Львові під час забудови вулиць Садової, Кульпарківської та Петлюри.

«Люди можуть мати жвавий громадський простір поруч – просто на вулиці. Коли будуєте вулиці, створюйте життя на них. Зробіть їх зручними передусім для пішоходів, тоді для велосипедистів, тоді для громадського транспорту, а для автомобільного в останню чергу», – радив колишній головний архітектор Вільнюса Міндаугас Пакалніс під час Lviv Urban Forum.

Більше про це прочитати можна у матеріалі.

Софія Шавранська

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!