Очне навчання у школах, коли не потрібні антибіотики та доступність вулиць Львова. Головне

1249 0
Коротко розповідаємо про головні події доби.
Фото: Matteo Jorjoson for unsplash

Фото: Matteo Jorjoson for unsplash

У Львові учні 5-11 класів повертаються до очного навчання з понеділка, 22 листопада. Крі того, відновлюють роботу позашкілля, гуртки та секції, а також заклади культури, але лише за умови 100% вакцинації працівників. Таке рішення прийняла міська комісія ТЕБ і НС 19 листопада.

У Львові затвердили вартість пластикової транспортної картки «ЛеоКарт». Вартість транспортної картки «ЛеоКарт», тобто носія електронного квитка для проїзду у громадському транспорті Львова, становитиме 60 гривень. Йдеться про персоналізовану пільгову і загальну, неперсоналізовану загальну.

Читайте також: На Стрийській у Львові збудують чотириповерховий торговельний центр

У Львові зведуть багатоповерхівку із підземним паркінгом на вул. Христофора Колумба, 8/8а. Йдеться про ділянку в Личаківському районі, де на початку XX століття спорудили віллу «Кароліну». Будинки на вулиці Колумба будуть різної поверховості – на три поверхи, 5 і у глибині – на 6 поверхів.

У Львові обрали найкращий проєкт легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром на стадіоні Торпедо, що на вул. Золотій. До участі в конкурсі зареєструвалось 17 авторських колективів з різних міст України, зокрема з Києва, Дніпра, Чернівців, Львова. 

Твоє місто досліджувало, наскільки інклюзивним стає Львів та чого бракує місту для його доступності. Для цього наші журналісти проїхалися по деяких локаціях міста разом з львів’янкою пані Оксаною Шипош, яка пересувається на візку вже майже двадцять років. Цього разу обрали локацію Привокзальної, з якої в нас розпочнеться серія репортажів щодо доступності міста.

Читайте також: Куди піти у Львові. Подивитися витвори мистецтва зі скла

Коли потрібно приймати антибіотики, а коли від них краще утриматися і якими можуть бути наслідки неконтрольованого застосування антибактеріальної терапії, у розмові Твоє місто з лікаркою Озірковською.

У Львові з нагоди Дня Гідності та Свободи, який відзначають в неділю 21 листопада, Музей Гідності підготував фотовиставку та відеоролик «Збережемо пам’ять разом» про революції 2004 та 2013 років. Ідея ролика – закликати усіх учасників та свідків революційних зривів в новітній історії України до збереження пам’яті про боротьбу.

У Львівській області розпочав роботу цілодобовий кол-центр, який надаватиме відповіді на запитання про вакцинації від коронавірусу, надаватиме інформацію про адреси та контакти пунктів щеплень і центрів вакцинації населення. Такий кол-центр запрацював на базі «Гарячої лінії області» за телефоном 112 Єдиної служби допомоги населенню.

Гарних вихідних!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!