Огляд вулиці Бандери, новий мистецький простір і відкриті кордони Польщі для українців. Головне за добу

965 0
Коротко розповідаємо про головні події минулої доби.

У Львові у приміщенні пам'ятки архітектури, де раніше були залізничні каси на Гнатюка, планують облаштувати мистецький простір. Через місяць у мерії мають презентувати попередню концепцію такого центру. Якими будуть формат і юридична модель функціонування центру, наразі не відомо. У міськраді напрацьовують кілька рішень. 

У Львові оштрафували власників двох будинків за нищення пам’яток. Сума штрафів для кожного – 17 тисяч гривень. Так, оштрафували власника вілли на вул. Котляревського, 47. Її на початку ХХ ст. збудувало архітектурне бюро Івана Левинського. Вона є пам'яткою архітектури місцевого значення. У міськраді кажуть, що там без дозволів і погоджень облаштували терасу і засклили веранду. За ці роботи на 17 тисяч гривень оштрафували ОСББ «Ірис».

Читайте також: Восени у Львові презентують проєкт, за яким змінять територію поблизу ЦУМу

Польща нарешті відкрила кордон для українських туристів. Громадяни України, які прибувають до сусідньої країни, мають пройти 10-денну ізоляцію. У разі пред’явлення негативного тесту термін самоізоляції скорочується до 7 днів. Карантин завершується при наявності негативного результату тесту в телеінформаційній системі.

У Національному університеті «Львівська політехніка» одна група пішла на дистанційне навчання через підозру на коронавірус у студента. Окрім цього, в студентів ще трьох груп теж підозрюють Covid-19, однак вони не контактували зі своїми колегами. Окрім цього, на біологічному факульеті Львівського національного університету ім. Івана Франка ще дві групи змушені були перейти на дистанційний формат навчання через коронавірус у студентів. Йдеться про студентів 2-го та 4-го курсів. 

До дня Незалежності у Львові відкрили для проїзду приватного транспорту частину вулиці Степана Бандери – на ділянці від Генерала Чупринки до Коновальця. Інша частина, від вул. Генерала Чупринки і до вул. Городоцької, досі перекрита. Завершити ремонт дороги планують до кінця цього року. Нині інститут «Трамдорпроєкт» розробляє проєкт транспортного хабу на перехресті Бандери – Генерала Чупринки, однак це вже будуть додаткові роботи на об’єкті разом із облаштуванням платформи для посадки та висадки пасажирів громадського транспорту.

Читайте також: Алкомаркет, реберня та готель. Як зміниться територія поблизу озера на Стрийській

Tvoemisto.tv оголосило про флешмоб на підтримку пісні гуртів «Океан Ельзи» та «Один в каное» під назвою «Місто весни». 8 вересня її презентували, а станом на вчора вона вже на 5 місці в трендах дня українського YouTube. Львів'яни мають шанс вивести пісню про своє місто на перше місце. Як це зробити – дізнавайтеся тут.

Гарного вам дня!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!