Знесення будинку у центрі Львова та будівництво нової вулиці. Головне за добу

3483 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: DOLLARTRIP.COM

Фото: DOLLARTRIP.COM

Головне про Covid-19. З «ковідного» відділення обласної лікарні у Львові 14 червня виписали останнього хворого на Covid-19.  На Львівщину прибуло понад 10 тис. доз вакцини «Pfizer», якими планують вакцинувати працівників органів місцевого самоврядування, судових структур, освіти. 

Читайте також: У Львові продають хустини із малюнком дівчинки, яка хворіє на рідкісну недугу. Де придбати

Восени прогнозують нову хвилю коронавірусу. Міністр охорони здоров’я каже, що якщо до кінця літа не буде мутацій, то очікують суттєве зниження Covid-статистики. 

У МОЗ також розповіли, чи можна вакцинувати вагітних від Covid-19. Якщо користь від вакцинації перевищує ризики від неї, то вагітну жінку рекомендовано щепити вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. 

Читайте також: Львівська прокуратура повідомила про підозру пам’яткоохоронцю Василю Петрику

Перша пересадка серця в обласній лікарні у Львові. Донором став пацієнт, якому констатували смерть мозку. Майже одночасно судинні хірурги лікарні пересадили нирки. 

Бронетанкий завод у Львові. На заводі виготовляють унікальні пожежні танки та ремонтно-евакуаційні машини, які передають у Збройні сили України. «Станом на сьогодні завод працює в повному обсязі, адже ми маємо замовлення майже на цілий рік», каже директор Бронетанкового заводу Віктор Андрощук. Репортаж із заводу читайте за посиланням.

Читайте також: На Львівщині відмовляться від середніх поточних ремонтів доріг

Десять земельник ділянок для будівництва нової вулиці Львівська міська планує викупити для будівництва проєктованої вулиці Ряшівської з транспортними розв’язками від вул. Кульпарківської до вул. Патона. Вартість цих ділянок становить майже 3 млн гривень. Документи вже передали до нотарусів, і найближчим часом частину ділянок випуплять. 

Читайте також: «Це – катастрофа». Мовний омбудсмен – про трансляцію серіалів російською мовою

У центрі Львова хочуть звести 5-поверхівку у 22 метри, хоча у центрі міста має бути обмеження до 15-ти метрів, натомість знести існуючий двоповерховий. Активісти просять не погоджувати містобудівних умов та обмежень на будівництво, оскільки у місті досі не затверджений історико-архітектурний опорний план. Будинок має набір звести ОСББ «Грушевський». За даними ДПТ, тут зможе проживати 40 людей, облаштують також підземний паркінг. 

Читайте також: Які дерева зріжуть цього тижня. Перелік адрес

Пільгове розмитнення євроблях. В Україні починають діяти нові правила пільгового розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією. Пільгове розмитнення залежатиме від віку автомобіля та об’єму двигуна: що більший об’єм і старша автівка – то більше доведеться заплатити.

Відтепер українці можуть їздити до Ізраїлю. Іноземці повинні заздалегідь подати заявку на в'їзд до ізраїльської дипломатичної або консульської установи за місцем проживання іноземця або до управління з питань народонаселення та імміграції. В'їзд можливий лише за наявності ПЛР-тесту, який зробили не пізніше, ніж за 72 год до в'їзду, однак після прибуття потрібно буде здати ще один ПЛР-тест. Ця вимога поширюватиметься також на тих, хто має сертифікат про вакцинацію.

Читайте також: Дерево Захар Беркут та інші рослини. Коли і де у Львові можна відвідати ботанічні сади

Зі Львова до Саудівської Аравії. У липні відкриють прямі авіарейси зі Львова до міста Ер-Ріяд, квитки авіакомпанії вже доступні до бронювання з ціною від €299 (1359 Саудівських ріалів) в один бік та від €581 (2643 Саудівських ріалів) в два боки. 

Гарного Вам дня!

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!