Підприємців штрафуватимуть на 320 тис. грн за зарплати в конвертах

6173 0
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав бізнес забезпечити виплату своїм працівникам заробітної плати на рівні не менше, ніж мінімальна у 3,2 тисячі гривень
Фото: telegraf.com.ua

Фото: telegraf.com.ua

Прем’єр-міністр застеріг роботодавців від зловживань, наприклад, щодо оформлення працівника на півставки, неповний робочий день тощо. Він нагадав, що віднедавна повноваження органів влади розширили (у тому числі органів місцевого самоврядування) щодо перевірок на підприємствах.

Читайте також: З нового року у Львові зростуть тарифи на комунальні послуги

За його словами, виявлене неспівпадіння у тому, що людина працює повний робочий день, а оформлена як на неповний, каратиметься штрафом у сотні тисяч гривень.

За недопуск відповідальних осіб на підприємство для здійснення перевірки також передбачені штрафні санкції. Зокрема, за недопущення держінспектора праці до проведення перевірки юридичні особи та ФОПи повинні будуть сплатити штраф:

- в розмірі до трьох «мінімалок» (у 2017-му році – 9600 грн) у всіх випадках недопущення інспекторів до перевірки, крім випадку, коли темою перевірки є неоформлення трудових договорів з працівниками та виплата зарплат в «конверті»;

- в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (320 000 грн), у разі недопущення держінспектора праці до перевірки, коли вона здійснюється з метою виявлення працівників з неоформленими трудовими договорами, виплати заробітної плати без нарахування і сплати єдиного внеску.

Читайте також: Як перераховуватимуть субсидії із підвищенням мінімальної зарплати

«Людина, яка працює, має отримати нормальну заробітну плату – не менше ніж 3200 гривень, що відповідає споживчому кошику. Я не хочу нікого карати, просто прошу усіх роботодавців: поважайте своїх працівників, нарахуйте заробітну плату, яку вони чесно заробили, не менше рівня мінімальної заробітної плати 3200 грн, сплатіть за них внески у Пенсійний фонд, і ситуація в країні почне налагоджуватися», – зазначив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, в Україні ініціювали збільшення мінімальної заробітної плати у два рази. З нового року вона становитиме 3 200 гривень. Президент закликав бізнес підвищити зарплати українцям на 20-30%.

За матеріалами: Урядовий портал, Еспресо.tv


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!