Підприємець на площі Ринок відреставрує пошкоджену пам'ятку архітектури

2819 0
Він зобов’язаний відновити перепланований перший поверх та реконструювати балкон.
фото: Google Maps

фото: Google Maps

Власник приміщення на площі Ринок, 19 має самостійно відновити перепланований перший поверх будівлі та відремонтувати балкон. Також, згідно з рішенням адміністративної комісії, йому встановили штраф 17 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«У будинку на пл. Ринок, 19 ТзОВ "Компанія Ріел-Естейт Груп" проведено незаконні роботи по переплануванню. А саме: на місці віконного облаштовано дверний простір, що може завдати шкоди пам’ятці культурної спадщини», — розповів Олег Хандин, керівник відділу охорони та використання об’єктів культурної спадщини управління охорони історичного середовища ЛМР.

Читайте також: Підприємця на площі Ринок оштрафували на 170 тисяч за нищення пам’ятки

Натомість, за словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, підприємець неодноразово звертався до міської влади з проханням врегулювати ситуацію, що склалася, компромісним рішенням та відновити перший поверх і балкон, пройшовши всі дозвільні процедури.

Відтак комісія прийняла рішення накласти мінімальний штраф — 17 тисяч гривень, і зобов’язала протягом півроку відновити історичну будівлю. 

Нагадаємо, 2 березня виконавчий комітет ЛМР затвердив рішення «Про створення адміністративної комісії при виконавчому комітеті ЛМР», яка регулюватиме порушення, що призводять до знищення або спотворення історичних пам’яток на території міста. максимальний розмір штрафу може складати 170 тисяч гривень, а мінімальний — 17 тисяч.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!