Про що говорили українські президент і посадовці у перший день форуму у Давосі

1836 0
Усе для інвесторів, окрім європейського законодавства.
фото: Reuters

фото: Reuters

21 січня у швейцарському Давосі розпочався 50-й Всесвітній економічний форум, в якому бере участь і Україна.

Президент Володимир Зеленський 22 січня під час форуму зробив низку заяв щодо закордонних інвесторів. По-перше, пише Укрінформ, він пообіцяв п’ятирічні податкові канікули для інвесторів, які вкладуть у майбутню приватизацію в Україні 10 і більше мільйонів доларів. Для приватизації, за його словами, пропонується 500 підприємств, що будуть виставлені на продаж навесні. Податкові канікули, каже президент, діятимуть для всіх інвесторів, які зголосяться протягом двох років.

Читайте також: Президент підписав закон про кредити для бізнесу під 5-9%

Також Володимир Зеленський пообіцяв окремий контракт з державою кожному інвестору, який вкладе у бізнес в Україні 100 млн доларів.

«Саме держава буде вас захищати, у вас буде менеджер, який розмовляє п’ятьма мовами і 24/7 буде з вами працювати», – зазначив президент.

«Сьогодні вигідно вкладати гроші в Україну. У нас талановиті й поки що не дуже, я не хочу назвати українців cheap, але поки що there is cheaper than in Europe», – додав Володимир Зеленський.

Читайте також: Верховна Рада підтримала підвищення лімітів для ФОПів

Сьогодні, 23 січня, пише Ліга.Бізнес, українські бізнесмени, зокрема співвласник «Укрсиббанку» Олександр Ярославський, поцікавились у прем’єр-міністра Олексія Гончарука, чи таке ж ставлення, як до іноземного бізнесу, отримає бізнес український. І отримали ствердну відповідь.

Водночас глава фракції «Слуга народу» у парламенті Давид Арахамія учора у своєму виступі в межах форуму заявив, що Україні слід відмовитись від гармонізації свого законодавства із нормативами Євросоюзу, інакше українська економіка так і залишиться слабкою. Він додав, що Україна має створити свої унікальні правила, відмінність яких від правил ЄС буде приваблювати інвесторів.

Того ж дня Володимир Зеленський заявив, пише Громадське, що ЄС має прийняти Україну до співдружності. Хоча, за його словами, нема різниці, коли це станеться, а головне, яким буде статус України в ЄС.

Додамо, Всесвітній економічний форум у Давосі триватиме до 24 січня включно. У ньому беруть участь низка українських урядовців, народних депутатів від різних політичних сил та бізнесменів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!