Рада остаточно ухвалила закон, що закріплює статус військових капеланів як військовослужбовців

968 0
Документ, зокрема, визначає принципи діяльності служби військового капеланства, її структуру, порядок підпорядкування та загальну чисельність.
фото: уніан

фото: уніан

Верховна рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт «Про Службу військового капеланства». Про це повідомляє Суспільне.

«Метою проєкту Закону є створення Служби військового капеланства та законодавче закріплення статусу військових капеланів як військовослужбовців, визначення організаційно-правових засад взаємодії військових формувань і релігійних організацій у процесі забезпечення функціонування інституту військового капеланства», – йдеться у пояснювальній записці до документу.

Читайте також: У Львові збирають допомогу для військових собак. Перелік необхідного

Службу створюють для реалізації військовослужбовцями Збройних сил, Нацгвардії, прикордонної служби права на свободу совісті, світогляду та віросповідання з урахуванням поліконфесійності нашої держави.

Документ, зокрема, визначає принципи діяльності служби, її структуру, порядок підпорядкування та загальну чисельність. Окрім того, закон:

  • закріплює статус військових капеланів як військовослужбовців,
  • визначає їхні функціональні обов’язки;
  • запроваджує квоти конфесійного представництва відповідно до потреб особового складу з урахуванням поліконфесійності держави;
  • передбачає створення Міжконфесійних рад з питань військового капеланства як дорадчих органів при Міністерстві оборони та Міністерстві внутрішніх справ.

 

Нагадаємо, що військовий священник Андрій Кулицький отримав посвідчення учасника бойових дій. Тоді таке посвідчення в Україні видали вперше. З березня 2017-го року Андрій Кулицький офіційно став капеланом навчального центру НГУ, що на Львівщині. Ще до призначення на посаду він працював волонтером з військовослужбовцями Навчального центру.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!