Роль міськради, головного архітектора постійно понижаються, – Коломєйцев про будівництво житла у Львові

1763 0
Ринок нерухомості у Львові буде змінюватися і ці зміни уже відчутні.
Скрін з відео: дискусія «Твого міста»

Скрін з відео: дискусія «Твого міста»

Місто не має зараз особливого впливу на житлову забудову, оскільки законодавство в Україні змінюється постійно. І вплив міської ради, головного архітектора, його статус постійно понижаються. Та й назва головного архтектора вже не дуже доречна. Про це заявив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час дискусії «Сучасна забудова Львова і майбутня історична пам’ять. Як Львову не втратити своє обличчя», яку провів медіа-хаб «Твоє місто».

Зокрема, відповідачи на запитання ведучого, як він оцінює житлову забудову в місті, Антон Коломєйцев поскаржився на постійну зміну правил гри в країні, коли статус міської ради, головного архітектора постійно зменшується.

Він додав, що і в цих умовах, намагається достукатися до забудовників, а головне – сформувати суспільний запит.

«Я не соромлюся, коментуючи кожен об’єкт вказувати його плюси і мінуси. Мені за ті проєкти, які були погоджені не має за що червоніти, і можу пояснити їх з точки зору прийнятих рішень. Не має якогось об’єкту драматичного, за який було б соромно. Якби це було, я би тут уже не працював», – зазначив Коломєйцев.

Головний архітектор Львова також розповів, що ринок нерухомості у Львові буде змінюватися і уже ці зміни відчутні. Зокрема, уже до 1000 доларів зросла вартість квадратного метру. Відповідно, сегмент не якісного житла відпаде. З одного боку, за словами Коломєйцева, це зле, бо менше людей зможуть покращити свої умови. З іншого – архітектура стане більш якісною. Проте житлового будівництва буде мало.

Нагадаємо, зважаючи на нинішню роль Львова, як прихистку для тисяч українців, а також майбутню роль міста у повоєнній Україні, медіа-хаб «Твоє місто» організував дискусію, під час якої у експертному середовищі обговорювалися усі важливі питання, на які слід звернути увагу місцевій владі, забудовникам та архітекторам у контексті забудови міста.

Її учасниками стали президент Асоціації архітектури Франції, головний архітектор Львова, архітектори та забудовники міста, представники влади.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!