Сучасна забудова Львова та майбутня історична пам’ять. Як місту не втратити своє обличчя. У Львові нині пройде публічна дискусія

2331 0
Медіа-хаб «Твоє місто» організовує публічну дискусію о 12.00.

Попри війну, активна забудова Львова триває, місто видає містобудівні умови та дозволи на будівництво, публічні обговорення яких, в силу обставин, фактично відсутні.

Так, протягом кількох останніх років виконачий комітет Львівської міськради погодив для проспекту Чорновола низку містобудівних рішень. Зокрема, там планують збудувати торговий центр та декілька нових ресторанів. Також трансформується промисловий район Підзамче: тут уже запланували будівництво офісів на місці деяких заводів, зводять сучасні житлові комплекси. Розвиваються й інші райони Львова - мікрорайон вулиць Трускавецької – Івана Пулюя, де за останні кілька років погодили будівництва сучасних житлових комплексів, паркінгу, міського архіву, офісів і навіть льодової арени. Серйозно має змінитися й забудова вулиці Княгині Ольги, однієї з найперспективніших магістралей Львова тощо.

Читайте також: Перспективи і розчарування. Як розвивається проспект Чорновола та що там може змінитися

Чи не щотижня виконком ЛМР видає містобудівні умови на будівництво нових житлових комплексів. Під час останнього засідання, що відбулося 26 січня, з’явилися рішення про будівництво готелю на вулиці Любінській замість ресторану «Шекспір», нового ЖК на Личаківській та загальноосвітньої школи й дитячого садка на території житлового району Під Голоском.

Тож зважаючи на нинішню роль міста, як прихистку для тисяч українців, а також майбутню роль Львова у повоєнній Україні, медіа-хаб «Твоє місто» організовує дискусію, під час якої у експертному середовищі обговорюватиме усі важливі питання, на які слід звернути увагу місцевій владі, забудовникам та архітекторам у контексті забудови міста.

Публічна дискусія відбудеться нині, у суботу 28 січня, о 12.00. Tvoemisto.tv транслюватиме її на своїх ресурсах у Facebook та YouTube. Її учасниками будуть президент Асоціації архітектури Франції, головний архітектор Львова, архітектори та забудовники міста, представники влади.

Читайте також: Місія Львова – допомагати. Як місто пережило рік та що далі

Перелік спікерів дискусії:

  • Президент Асоціації архітектури Франції Мартен Дюплантьє;
  • Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев;
  • Депутат ЛМР, заступник голови комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Юрій Мартинюк;
  • Депутат ЛМР, представник ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія» Назар Бербека;
  • Засновник архітектурного офісу ZELEMIN Андрій Павлів;
  • Архітектор Юрій Столяров;
  • CEO у Well Bud, Founder Експерт новобудов «Вдома» Катерина Джичка;
  • Засновник компанії «Smart Estate» Олег Манзій;
  • Генеральний директор будівельної компанії «Ваш Дім» Володимир Гаразд.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!