Суверенна незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж путін, – Блінкен

1303 0
Держескретар та міністр оборони США були з візитом у Києві, де оголосили про нову військову допомогу Україні.
Володимир Зеленський під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та міністром оборони США Ллойдом Остіном 24 квітня/Фото: Зеленський у Телеграм

Володимир Зеленський під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та міністром оборони США Ллойдом Остіном 24 квітня/Фото: Зеленський у Телеграм

Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр оборони Ллойд Остін у неділю, 24 квітня, приїжджали з таємним візитом до Києва, де оголосили про нову військову допомогу Україні. Про візит офіційно повідомив президент Володимир Зеленський. 

 

 

Під час візиту Ентоні Блінкен та Ллойд Остін оголосили про іноземне військове фінансування для України та 15 країн-союзників і партнерів на суму 713 мільйонів доларів. Для Києва при цьому передбаили близько 322 мільйони доларів. Решта буде розділена між членами НАТО та іншими країнами, які забезпечували Україну важливими військовими постачаннями з початку війни з росією, заявили чиновники. Таке фінансування це не пожертвування запасів Міністерства оборони США, а готівка, яку країни можуть використати для придбання поставок, які їм можуть знадобитися.

За словами чиновників, нові гроші разом із продажем боєприпасів на 165 мільйонів доларів, виготовлених не в США і сумісних зі зброєю радянських часів, збільшують загальну суму американської військової допомоги Україні до 3,7 мільярда доларів з моменту вторгнення.

Читайте також: Байден оголосив про нову допомогу Україні на 800 мільйонів доларів

Зазначимо, що президент Зеленський передав американській стороні План дій щодо посилення санкцій проти російської федерації, напрацьований групою Єрмака-Макфола. 

Як пише Європейська правда, у понеділок, 25 квітня, після візиту до Києва, на пресконференції у нерозкритому місці поблизу польсько-українського кордону, Ентоні Блінкен заявив що росія «зазнала невдачі в Україні», а «Україна досягла успіху».

«Суть така. Ми не знаємо, як розгортатиметься решта цієї війни, але ми знаємо, що суверенна незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж воллдимир путін. росія прагнула відібрати суверенітет, відібрати її незалежність (України). Це не вдалося. Наша підтримка України надалі буде продовжуватися. Вона триватиме, поки ми не побачимо остаточного успіху», – сказав Блінкен, а також оголосив про поступове повернення американських дипломатів в Україну та висунення кандидатури нового посла.

Нагадаємо, що 21 квітня президент США Джо Байден оголосив про надання Україні масштабного пакету військової допомоги на суму 800 мільйонів доларів. У новий пакет озброєнь увійдуть гаубиці, артсистеми і боєприпаси. Однак не про всю зброю, яку отримує Україна, повідомляють відкрито, зазначив президент США.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!