Що робити призовникам за кордоном та які статки у міського голови Борислава. Підсумки доби

1009 0
Нині 25 квітня та 795 доба героїчного протистояння агресії рф.
фото умовне

фото умовне

Акцент дня: Доходи мами-пенсіонерки у розмірі 3 млн грн. Декларація міського голови Борислава. За 2023 рік сім’я Яворських задекларувала 7 млн 532 тис. грн доходів. Найбільші частини цієї суми – це доходи дружини та матері-пенсіонерки від підприємницької діяльності, які становлять 6 млн 463 тис. грн. Сам міський голова у 2023 році отримав 703 тис. грн заробітної плати.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 104 бойових зіткнення, з них 27 та 25 на Авдіївському та Бахмутському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 12 районах зосередження особового складу противника. Також силами протиповітряної оборони України знищено 1 керовану авіаційну ракету Х-59 та 3 розвідувальні БпЛА ворога.

Читайте також: Міноборони повідомило основні зміни у законі про мобілізацію. Він  вступить у дію 18 травня.

Та: Призовники не зможуть отримати паспорти за кордоном. Видача відбуватиметься тільки в Україні. Зокрема, у територіальних підрозділах Державної міграційної служби.

На цю ж тему: Що робити призовникам за кордоном, якщо консульства не надають послуги. Для того, щоб не було проблем, вони мають оновити персональні дані впродовж 60 днів після набрання чинності законом про мобілізацію, тобто з 18 травня. Зробити це можна телефоном або через електронну пошту ТЦК.

Тема дня: «Ніхто не помер, поки живе пам’ять». Про кафе у Львові, відкрите на спогад про бійця. «Медіа-хаб «Твоє місто» запустив проєкт «На першій лінії. Довготривала стійкість» – документальні відеоісторії про тих, хто залишається стійким, наближає перемогу і творить майбутнє в кожному куточку України. Перший випуск цього проєкту – про історію кафе «Республіка саду», ідея якого належить Дмитру Пащуку, львівському ресторатору, пластуну, французькому легіонеру, що загинув під час оборони Херсонщини у березні 2023 року.

Читайте також: Львів за кошти громади закупив ще 50 дронів для захисників. На це з міського бюджету скерували 9,5 млн грн.

Ключові події:

1. Байден підписав закон про допомогу Україні та пообіцяв почати поставку зброї у наступні кілька годин.

Нагадаємо, Сенат США учора проголосував за надання Україні майже 61 млрд доларів допомоги.

Читайте також: Штат Каліфорнія стане регіоном-побратимом Львівської області. Історична подія відбудеться в Сакраменто 25 квітня о 8:30 годині;

2. Львівський завод, який пов’язаний із росіянами, перейшов в управління держави. Йдеться про передачу 100% частки статутного капіталу «Львівської ізоляторної компанії».

Читайте також: Розмитнення авто в «Дії». Рада у першому читанні прийняла законопроєкт. За словами голови Комітету ВРУ з фінансів податкової та митної політики, нардепа Данила Гетманцева, він передбачає модель митного оформлення авто, яка ліквідує можливість маніпулювання з його вартістю;

3. Закон про нову систему вищої освіти ухвалено. Що зміниться для студентів. Студенти зможуть самостійно корегувати темп та тривалість навчання.

Читайте також: Батьки протестують проти закриття молодшої школи у Винниках. У місті не вистачає початкової школи.

Та: У місті на Львівщині улітку припинять роботу всі садочки. Виконком Червоноградської міськради прийняв відповідне рішення;

4. У комісії ВР по Києву заявили про загрозу катастрофи на Поштовій площі. Кличко вважає що ця комісія створена лише, щоб дискредитувати міську владу.

Читайте також: Кам’яницю київського війта відреставрують за 3,3 млн. Роботи мають виконати до кінця року.

Та: Віднині у Львові можна оглянути старовинні плащаниці. У храмі також виставлять хрести художника-коваля Олега Боньковського;

5. Україну знову накрив пил із Сахари. Він поширився уже на південні та центральні області та прямує на північ.

Читайте також: У Львові відбудеться галерейний вікенд. Понад двадцять артлокацій пропонують свою насичену програму та запрошують провести час разом.

Та: Які вистави у Львові можна відвідати цього тижня. Опис та ціни.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!