У дитячій лікарні Львова можна безкоштовно здати аналізи, що раніше робили лише приватники

20428 0
Аналізи тут роблять цілодобово за скеруванням лікарів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У міській дитячій клінічній лікарні Львова, що на вул. Пилипа Орлика, відкрили надсучасну лабораторію. Обладнання закупили в межах реалізації проекту «Громадського бюджету», повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

За майже 3 млн грн для лабораторії купили імунохемілюмінесцентний аналізатор (модуль), гематологічний аналізатор, коагулометр, апарат для визначення електролітів крові, автоматичний аналізатор сечі та бінокулярний мікроскоп.

Читайте також: Чорнобильська лікарня у Львові отримала хірургічне обладнання для дітей. Фото

Це дозволить фахівцям лікарні швидко та точно проводити аналізи маленьким пацієнтам, до того ж – з малої кількості крові.

До прикладу, пояснює лікарка Галина Курило, щоб отримати результати аналізу крові на еритроцити, лейкоцити та гемоглобін, тепер потрібно усього 5 хвилин замість години, як це було раніше. За допомогою цих показників можна визначити, чи є в дитини анемія або лейкоцитоз. Також обладнання дозволяє швидко виявити основні вірусні захворювання та гепатити, що особливо важливо для немовлят. А ще – продіагностувати щитовидну залозу, гормональний стан та визначити імовірність онкозахворювання, ниркової недостатності, діабету, проблем із серцем. Загалом ідеться про кілька десятків аналізів.

Читайте також: У дитячій лікарні Львова відкрили оновлену операційну з унікальним обладнанням. Фото

«Завдяки підтримці громади Львова пацієнтам нашої лікарні стали доступні обстеження, які коштували тисячі гривень і тижневе очікування результатів у приватних лабораторіях. Це потрібно, щоб якісніше надавати допомогу нашим дітям, особливо, в невідкладному стані. Бо від швидкості аналізу залежить тактика і швидкість лікування. Окрім швидкості і малої кількості біологічного матеріалу, маємо також значно вищу якість аналізів», – зазначає головний лікар Дмитро Квіт.

Лабораторія працює лише для пацієнтів, які звернулись в дитячу міську лікарню за скеруванням лікарів або з приймального чи реанімаційного відділення, інших відділень лікарні. Для них аналізи тут роблять цілодобово. Додамо, що за рік в закладі лікують близько 20 тисяч маленьких пацієнтів, зокрема і з інших областей. Третина дітей потрапляють в лікарню в невідкладному стані, тож швидкі і точні аналізи допоможуть рятувати їх від ускладнень.

Читайте також: Яким буде львівський центр пересадки кісткового мозку. Деталі

Авторка проекту громадського бюджету «Сучасна лабораторія для дитячої лікарні» – голова Благодійного фонду «Крила Надії» Наталія Ліпська. Її проекти, спрямовані на допомогу маленьким пацієнтам львівських лікарень, перемагають у конкурсі вже третій рік поспіль.

Подивитись, як працює обладнання, можна тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!