Петиція щодо заборони висотної забудови в одному з районів Львова та що зараз робить Пласт. Підсумки доби

1026 0
Нині 24 вересня та 578 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Олександра Губицька

Фото: Олександра Губицька

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за минулу добу понад 20 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 10 ударів по районах зосередження противника та 7 – по його ЗРК. Уражено зенітно-ракетний комплекс, 8 артилерійських засобів та ворожу радіолокаційну станцію.

Читайте також: У Львівському ТЦК пояснили, як отримати статус ветерана військової служби.

Ключові події:

1. У Раді немає голосів для заборони УПЦ МП, – Стефанчук. «Парламент – це механізм, який ухвалює рішення колективно. І мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту, виносити його у залу, провалювати для того, щоб просто потішити російську федерацію, то це просто безглуздо. І юридично, і політично безвідповідально»;

2. Наступного тижня Садовий збереться з депутатами. Що будуть вирішувати. Загалом на сесії ЛМР мають розглянути понад 115 питань. Серед них: розгляд електронної петиції щодо заборони висотної забудови в районі Під Голоском; завтердження Концепції розвитку велосипедного транспорту на території Львівської міської територіальної громади до 2033 року; розроблення детального плану території у районі вул. І. Франка, вул. Уласа Самчука; внесення змін до бюджету тощо.

Читайте також: У Львові міськрада має ще раз розглянути петицію щодо заборони висотної забудови в одному з районів. Петиція щодо заборони висотної забудови Під Голоском набрала необхідну кількість голосів ще в серпні. Під час останнього пленарного засідання депутати мали розглянути її, однак, за їхніми словами, вона викликала дискусію щодо форми питання.

Та: У Львові депутати хочуть скасувати рішення щодо передачі землі в Брюховичах, де замість школи будують апартаменти. 19 вересня Шевченківський районний суд Львова втретє наклав арешт на земельну ділянку площею майже 3,5 га у Брюховичах, де почали будувати приватні апартаменти;

3. Цього сезону буде чотири штами грипу. Чи є у Львові вакцина. Наразі  підвищення захворюваності саме на грип ні у Львові, ні на Львівщині немає, але зростання можливе вже в листопаді. За словами генеральної директорки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталії Іванченко цього тижня у деякі аптеки Львова вже надійшли вакцини від грипу, зокрема «ДжіСі Флю» (виробництво Південної Кореї). Вакцина оновлена, її виготовили саме цього епідсезону і вона захищає від двох штамів вірусу грипу А і двох штамів вірусу грипу В.

Читайте також: Львів’яни можуть пройти деякі медобстеження безкоштовно. Перелік. Аби скористатись базовими послугами, пацієнт повинен мати скерування від сімейного лікаря.

Та: До лікарні на Орлика у Львові планують покращити транспортне сполучення. Місто хоче пустити маршрут №19 через вулицю Віри, Надії, Любові;

4. Що зараз робить Пласт у Львові, як туди потрапити і стати волонтером. Повномасштабна війна безсумнівно вплинула на діяльність Пласту, у Львові, зокрема. У 2022 році значну частину матеріально-технічної бази скаути віддали захисникам. Це намети, інструменти, польовий посуд тощо. Відтак улітку для проведення таборів у пластунів майна майже не залишилось. Тоді на допомогу прийшли українські та закордонні партнери, тож це питання вдалось закрити.

Читайте також: Зараз тут – коледж. Де у Львові побачити центр української громади ХХ століття з унікальними розписами. Історія будівлі сягає своїм корінням давніших часів кінця ХІХ – початку ХХ ст., коли українська громада Галичини задалася амбітною ціллю збудувати у місті Львові власний театр;

5. Як підтримувати імунітет восени. П’ять простих правил харчування. З настанням осені у людському організмі відбуваються зміни, адже за законами природи нам хочеться менше спати й більше рухатися, відбувається накопичення жирів та нестача вітамінів.

Читайте також: Нині у Шевченківському гаю відбудеться зустріч бойків. Збиратимуть гроші на ЗСУ та реабілітацію пораненого воїна. Частину зібраних грошей віддадуть також на купівлю дрона із тепловізором DJI Mavic 3T для підрозділу ССО, що готується на ротацію в Донецьку область. Участь у зустрічі – вартість вхідного квитка до музею.

Та: Нині у Львові відбудеться веломарафон. Чи будуть перекривати вулиці та як їздитиме транспорт. Велопробіг почнеться о 10:20. Учасники велозмагань у Львові їхатимуть за маршрутом: пл. Ринок – вул. Ак. Гнатюка – вул. Листопадового чину – вул. Митрополита Андрея – вул. Героїв УПА – вул. Кульпарківська – Сокільники. Далі маршрут пролягатиме територією Львівщини. Фінішуватимуть велосипедисти у селі Раковець.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!