У Львові через порушення паркування щомісяця евакуюють понад 550 автомобілів

1211 0
У січні – лютому було до 200 евакуацій. Тоді евакуйовували машини на вулицю Конюшинну, а у квітні влаштували штрафмайданчик на території тролейбусного депо.

У Львові щомісяця евакуюють понад 550 автомобілів, які припарковані з порушеннями або перешкоджають руху транспорту. За останні дні автівок стало більше і, відповідно, суттєво зросла кількість евакуацій. Про це у межах нового проєкту «Тема тижня» Тvoemisto.tv повідомив очільник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«У січні – лютому було до 200 евакуацій. Тоді ми евакуйовували машини на майданчик поліції – вулицю Конюшинну, а це досить далеко. У квітні влаштували штрафмайданчик на території нашого тролейбусного депо і вдвічі скоротили відстань, яку потрібно долати евакуатору. Також підвищили тарифи на евакуацію, щоби водії розуміли, що коли вони зупиняються на перехресті, громадській смузі, пішохідному переході, то повинні сплатити чималий штраф»,  каже він.

Читайте також: Я прийшов – авта нема. Як у Львові забрати машину зі штрафмайданчика

Оновлений тариф на евакуацію авто, який до цього становив 720 гривень і був затверджений ще в 2013 році, почав діяти з 9 червня. Олег Забарило каже, що попередній був тотально збитковий, і підприємство не заробляло на евакуації. 

«Ми переглянули тариф на послуги з евакуації, зараз він становить 2234 гривні за авто вагою до 2 тонн. Просто індексували на рівень цифру, затверджену в 2013-ому»– додає він.

Окрім цього, у Львові нині працюють до 55 вуличних інспекторів, також є інспектори, які займаються обробкою даних, друком постанов для впорядкування паркування на території міста. Інспекторів іще потребують, а також планують залучити також сторонні організації з евакуаторами, бо комунальних бракує.

Читайте також: Львів планує взяти 32 млн євро кредиту на закупівлю тролейбусів з автономним ходом

Нагадаємо, із початком повномасштабного вторгнення росії та переїзду вимушених переселенців до Львова на вулицях виявляли десятки залишених автомобілів. Тоді міський голова Андрій Садовий зазначав, що ті авто, які залишають вимушено переміщені особи або містяни, евакуйовуватимуть, аби уникнути обмежень руху на дорогах та незручностей для мешканців. А покрокову інструкцію для водіїв, як повернути евакуйоване авто та скільки за це доведеться заплатити, можна прочитати в матеріалі Tvoemisto.tv.

Про те, які проблеми з громадським транспортом у Львові виникли через воєнний стан, чи купуватиме місто новий транспорт, що буде з е-квитком і як змінився трафік, у межах нового проєкту «Тема тижня» Тvoemisto.tv запитало в керівника департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олега Забарила. Повністю інтерв'ю читайте за посиланням.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!