У Львові погодили будівництво житла на місці давньої вілли «Кароліна»

5509 0
Будинки на вулиці Колумба будуть різної поверховості – на три поверхи, 5 і у глибині – на 6 поверхів.

У Львові зведуть багатоповерхівку із підземним паркінгом на вул. Христофора Колумба, 8/8а. Йдеться про ділянку в Личаківському районі, де на початку XX століття спорудили віллу «Кароліну». Сьогодні, 19 листопада, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради затвердили відповідні містобудівні умови і обмеження на нове будівництво.

«Мова про будівництво на трьох земельних ділянках. Там пропонують збудувати будинок на 34 квартири, відповідно буде 34 місця на паркінгу. Позаду цього об’єкту є квазі-кільце, яке пропонують реалізувати у майбутньому», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Загальна площа забудови становитиме 0,2 га, ділинки забудують на 42,5 %. Будинки на вулиці Колумба будуть різної поверховості – на три поверхи, 5 і у глибині – на 6 поверхів. Містобудівні умови та обмеження для нового будівництва на вул. Х. Колумба, 8, 8-А отримали громадяни Штай Марія та Штай Ігор.

Питання декілька разів виносили на розгляд виконкому. Утім його не приймали, зокрема й тому, що це будівництво не було передбачене генеральним планом. За зонінгом ця земля знаходиться у зоні транспортної інфраструктури. Ділянки розташовані на місці, де планували облаштувати транспортну розв'язку. Додамо, що нещодавно закінчили розробку нового детального плану, до 28 листопада відбувається громадське обговорення нового детального плану, який передбачає цю забудову. За ним ділянки віднесли до зони торгово-ділової забудови Г-2.

Читайте також: Фірма Дубневича перебудує одну із веж Цитаделі в офісно-мистецький простір

Додамо, що на вул. Христофора Колумба, 8/8а, де планують забудову, на початку XX століття спорудили віллу «Кароліну».

Нагадаємо, за інформацією депутата Львівської облради Тараса Чолія, улітку 2017 року І.І. Штай придбав одноповерховий житловий будинок на вул. Колумба, 8 (площа – 137,2 кв. м), а також земельну ділянку для обслуговування цього будинку (площа – 0,0108 га). Потім будинок «розділили» на дві окремі частини і Личаківська райадміністрація присвоїла новоутвореній частині будинку окрему поштову адресу – вул. Колумба, 8а, хоча фізично існує один будинок – історична передміська вілла початку ХХ ст. «Кароліна». Будинок під №8а власник подарував гр. Штай М.Б.Пізніше громадяни Штай І. І. та Штай М. Б. звернулися до Львівської міськради із окремими заявами на надання дозволів на відведення двох земельних ділянок для обслуговування своїх житлових будинків.

Вікторія Савіцька

Фото від ЛМР



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!