У Львові презентували «П’ятикнижжя» Ігоря Калинця

1910 0
У Музеї етнографії та художнього промислу 14 червня представили п’ять видань поета, які видали впродовж останніх двох років.
Фото: ІА ZIK

Фото: ІА ZIK

До «П’ятикнижжя» увійшли наступні видання: «Про декого і дещо» (публіцистика), «Молімося зорям дальнім» (повість), «Знане і незнане про Антонича» (матеріали до біографії), «Колесо фортуни» (інтерв’ю за 30 років), «Листи до Дзвінки з ув’язнення» (з листів 1973-1978 рр.), повідомляє ІА ZIK.

У цих книгах, окрім творів Ігоря Калинця, є багато спогадів про дисидентський рух, про боротьбу та легалізацію УГКЦ, атмосферу табірного життя тощо.

Читайте також: У Львові відкрили проект сучасного мистецтва «Шоу обіцянок». Фоторепортаж

«Ми можемо побачити іншого Калинця, до якого, як він сам каже, прийшла четверта муза – громадянська. Ці книги відкривають для нас великий політичний і громадський контекст сучасної України», – зазначила директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка», який організував презентацію, Ірина Ключковська.

Якщо врахувати попередні книги, то українському поетові та дисиденту Ігорю Калинцю не вистачає одного видання до десятитомника. Окрім того, після смерті дружини Ірини протягом шести років Ігор Калинець упорядкував та видав вісім томів її творчої спадщини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!