У Львові складають реєстр житла для поселення можливих переселенців зі сходу

2539 0
Завдання мінімум – створити мережу львів'ян та бізнесів, які готові допомагати, а завдання максимум – допомогти і підготувати усе, що тільки можна заздалегідь.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Через можливе повномасштабне вторгнення Росії в Україну у Львові самоорганізована група людей збирає координаційну громаду волонтерів і активістів, які готові допомагати та реагувати на всі надзвичайні ситуації, що можуть трапитися. Зокрема, шукають та просять долучатися людей, які є господарями, власниками нерухомості у Львові або знають, де є житло, в якому можуть знайти прихисток переселенці чи можуть допомогти у його пошуку. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила одна з представниць кількох громадських організацій, керівниця офісу «Львів – місто літератури» Богдана Брилинська.

Читайте також: РНБО ухвалила рішення ввести надзвичайний стан по всій території України

За її словами, об’єднуватись почала самоорганізована група людей, яка мала спільну мету – знайти відповідь, як діяти у ситуації, що склалася та як допомогти тим, хто потребуватиме допомоги в цивільному житті. Завдання мінімум – створити мережу львів'ян та бізнесів загалом, які готові допомагати, а максимум – допомогти і підготувати усе, що тільки можна заздалегідь.

«Наша ініціатива спрямована на те, щоб організувати допомогу людям, які, у випадку зростання агресії з боку Росії, нападу, прибуватимуть до нас зі східних регіонів країни і потребуватимуть прихистку. До нас уже долучилося чимало інших волонтерських, громадських організацій, з якими навіть обговорили створення організованого штабу спротиву, який працюватиме у різних напрямках – допомога переселенцям, допомога армії, домедична допомога населенню», – каже вона.

Штаб спрямований на те, щоб зібрати інформацію щодо можливого поселення переселенців. Це стосується як тих, хто приватно пропонує розмістити людей у себе, так і маклерів чи ріелторів, які готові допомогти із підбором житла.

Богдана Брилинська додає, що після початку роботи штабу вже звернулося з десяток людей, які запитують про прихисток. Здебільшого, це жінки з дітьми, а також старші люди. Зголосилося і щонайменше пів тисячі маклерів та ріелторів, які готові допомогти.

Читайте також: Храми Львова готові надати підвальні приміщення під укриття. Перелік та адреси

«Важливо, що до нас звертаються не просто переселенці, які хочуть втекти, пережити чи перечекати складні моменти, а які ще й хочуть долучитися до певної діяльності – різних збірок чи медичної роботи. Думаю, Львів міг би стати опорною точкою для багатьох людей і місцем, де можна знайти безпеку», – додає вона.

Для тих, хто вирішив стати волонтером або активістом і готові реагувати на ситуації та різні запити, можуть приєднатися до групи тут. Господарів чи власників нерухомості у Львові, що можуть тимчасово поселяти у себе людей, просять зголошуватись сюди. Також є форма й для тих, хто планує переселитися до Львова і не знає до кого звернутися чи потребує будь-яку іншу допомогу, можуть залишати свої дані тут.

Нагадаємо, що у разі посилення російської агресії храми Львова готові прийняти внутрішньо переміщених людей та надати свої підвальні приміщення під укриття. Рада єпископів склала перелік храмів, які мають великі приміщення та готові їх надати під укриття.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!