У Львові цього року з’явиться відділення реабілітації

2261 0
У бюджеті розвитку міста Львова на 2015 передбачили 1.9 млн грн. на ремонт приміщень для відділення реабілітації у Лікарні швидкої медичної допомоги. Якщо фінансування буде стабільним, до кінця року ремонтні роботи зможуть завершити і відділення запрацює. Про це у коментарі tvoemisto.tv сказав начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.
фото: echochernobylya.blogspot.com

фото: echochernobylya.blogspot.com

За словами медика, потреба у відділенні реабілітації у Львові є уже давно: реабілітації потребують чимало людей, що пережили важкі хвороби та операції. Сьогодні необхідність такого відділення постала ще більш гостро. Адже, до цих категорій додалися ще й поранені бійці із АТО.

Реабілітаційне відділення у місті змогли відкрити для дітей у 2013 році. А от фінансування для того, щоби відкрити реабілітаційне відділення для дорослих не вистачало.

«Проект ремонтних робіт, які необхідно провести для відкриття цього відділення було розроблено іще у 2009 році. Відповідно до цього проекту на ремонтні роботи було необхідно 1.9 млн грн. Сьогодні, звісно, ця сума буде значно більшою. На даний момент проект проходить повторну експертизу. Після проведення експертизи ми зможемо назвати суму, в яку обійдуться роботи», - сказав Володимир Зуб.

За його словами, реальна вартість ремонтних робіт становитиме близько 6 млн грн. Такі видатки в бюджеті розвитку на даний момент на ремонт приміщень для відділення не передбачені, однак, цю суму зможуть виділити з бюджету міста впродовж року – депутати зможуть прийняти зміни до бюджету і відкоригувати суму.

«Це безумовно великі видатки для міста. Але, сьогодні у влади міста – і у депутатів, і в міського голови – є розуміння, що відтягувати це питання більше не можна: можливо, доведеться відкласти фінансування якихось інших робіт, але це питання є першочерговим»,  - зауважив Володимир Зуб. Обладнання, необхідне для реабілітаційного відділення, коштуватиме близько 4 млн грн.

«Коли місто відкривало реабілітаційне відділення для дітей, за бюджетні кошти зробили ремонтні роботи. А от обладнання закупили за кошти меценатів та благодійників. Таким самим шляхом ми спробуємо піти і зараз. Ремонтні роботи будуть зроблені за кошти міста. А от обладнання ми сподіваємося, зможемо закупити з допомогою благодійників», - сказав Володимир Зуб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!