У Львові ветерани можуть отримати до 400 тис. грн на створення бізнесу. Як взяти участь

456 0
Окрім грантових коштів, діють безкоштовні бізнес-консультації, де експерти допомагають сформувати бізнес ідею та заповнити відповідну заявку.
Умовне фото

Умовне фото

У Львові стартував конкурс для ветеранів, ветеранок та членів їхніх сімей на створення малого бізнесу. Розмір гранту може сягати до 400 000 грн. Дедлайн подачі – 26 квітня.

«DVV International спільно з КУ Інститут Міста та Мережею Центрів Едукації реалізують у Львові проєкт реінтеграції ветеранів та їхніх сімей через освітні можливості. Так, у Львові проводиться серія безоплатних курсів та консультацій на базі муніципальних бібліотек», – повідомили у пресслужбі ЛМР.

Читайте також: Як фінансово підтримують ветеранів на Львівщині

У рамках проєкту, окрім грантових коштів, діють безкоштовні бізнес-консультації, де експерти допомагають сформувати бізнес ідею та заповнити відповідну заявку.

Хто може стати учасником або учасницею конкурсу на надання бізнес-грантів у 2024 році:

  • громадянин чи громадянка України старші 18 років, які мали досвід бізнесу або готові розпочати свій власний малий бізнес, проживають і планують ведення бізнесу у 7 регіонах України: Вінниця, Запоріжжя, Львів, Миколаїв, Нікополь, Полтава, Суми, та які належать до таких категорій, та мають відповідні підтверджувальні документи:
  • учасники бойових дій (під учасником бойових дій маються на увазі фізичні особи у значенні, наведеному в пунктах 11, 19-25 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», обмежені періодом дій з 12 квітня 2014 року по 07 квітня 2024 року та мають посвідчення учасника бойових дій);

  • особи з інвалідністю внаслідок війни (під особою з інвалідністю внаслідок війни розуміються фізичні особи у значенні, наведеному в пунктах 4, 11-16 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», обмежені періодом дій з 12 квітня 2014 року по 07 квітня 2024 року та мають посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни);

  • члени сімей ветеранів/ветеранок війни (під членами сім’ї маються на увазі: дружина, чоловік або дитина учасника/учасниці бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, обмежені періодом дій з 12 квітня 2014 року по 7 квітня 2024 року, тобто, є сином, донькою, дружиною або чоловіком, що ведуть одне спільне домогосподарство);

Заповнити заявку щодо участі у конкурсі можна за посиланням.

Нагадаємо, минулоріч 30 ветеранів та їхніх дружин отримали до 300 тисяч гривень ваучерної підтримки на започаткування чи розвиток власної справи. У 2023 році на підтримку бізнесу з міського бюджету виділили 492 ваучери на 46,4 млн грн.

Раніше Tvoemisto.tv зібрало добірку послуг, які військовослужбовцям надають безоплатно у Львові.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!