У Львові з’являться 7 фонтанів із питною водою: локації

2673 0
Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський виступив із ініціативою встановити у місті сім фонтанів, із яких можна буде пити воду. Таку ідею він презентував на апаратній нараді у Львівській міськраді.
фото: zaxid.net, прес-служба ЛМР

фото: zaxid.net, прес-служба ЛМР

«Всюди у Європі поширена практика питних фонтанів у місті, котрі виручають мешканців і туристів у спеку. Ми виокремили сім зон у центрі, де можна було б встановити такі фонтанчики», – сказав Юліан Чаплінський. Він виокремив три місця вздовж проспекту Свободи, два – біля Домініканського собору, один на площі Ринок та один фонтан на вулиці Валовій.

Архітектор розповів, що у Європі часто використовують фігурні питні фонтани, котрі і прикрашають місто, і приносять користь. Проте для Львова замовляти фігурне оздоблення кожного фонтану занадто дорого. Тому Юліан Чаплінський запропонував кілька варіантів уніфікованого вигляду фонтанів.

Після перегляду візуалізації міський голова Андрій Садовий сказав, що в порівнянні з європейськими фонтанами запропоновані виглядають як кітч. «Проведіть конкурс на виготовлення цих фонтанчиків, подивіться, які варіанти запропонують учасники. Сама ідея із встановленням питних фонтанів мені подобається, але треба краще продумати їхній майбутній зовнішній вигляд», –  сказав Андрій Садовий. 

Як розповів Юліан Чаплінський, планується, що до фонтанів підведуть систему водопостачання, а в самих фонтанчиках стоятимуть спеціальні очищувальні фільтри.  Він також зауважив, що орієнтовна вартість одного типового фонтанчика – приблизно тисяча доларів, нетипового – удвічі або втричі більше. «До кінця вересня будуть відомі результати конкурсу на виготовлення фонтанчиків. Тоді і можна буде більш конкретно говорити про ціни», – резюмував головний архітектор Львова.

Джерело: Ірина Скіць, Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!