У Маріуполі знайшли ще одну братську могилу – у ній понад 100 тіл

1378 0
Росіяни не проводять ні поховань, ні ексгумації.
Фото: Петро Андрющенко

Фото: Петро Андрющенко

У Маріуполі знову виявили братську могилу на понад 100 тіл. Сумні знахідки відбуваються щотижня, але окупанти ексгумацію та перепоховання не проводять. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«Сумні знахідки щотижня. Нова братська могила під завалами на Лівобережжі, вул. Київська 53. Знов понад 100 тіл людей з кінця лютого. Окупанти поруч розбирають завали, знов про перепоховання не йдеться. Люди фактично продовжують жити в склепах», — написав він.

За його словами, ексгумація в Маріуполі фактично зупинена. Окупаційна влада настільки захопилась створенням картинки відновлення, що на перепоховання не має часу.

«Тимчасові вуличні могили потроху перетворюються на постійні», — додав радник мера. 

 
 
Нагадаємо, що за попередніми оцінками, у Маріуполі загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до росії.
Водночас при розборі завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 по пр. Миру в підвалі під завалами знайшли ще близько 200 тіл загиблих з високим ступенем розкладання. 25 травня стало відомо, що на тимчасово окупованих територіях Донеччини, зокрема в Маріуполі, росіяни почали видавати населенню паспорти рф.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!