У Маріуполі з-під завалів зруйнованих будинків тіла загиблих вивозять разом з бетоном

1805 0
Майже під кожним зруйнованим будинком від 50 до 100 убитих мешканців Маріуполя.
Фото: Маріупольська міська рада

Фото: Маріупольська міська рада

У Маріуполі знесення будинків проводять без розбору завалів. Тіла вбитих маріупольців прибирають разом з бетоном. Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

Після того, як окупанти побачили реальну кількість тіл, що їх знаходять під завалами будинків, вони відразу відсторонили місцеве населення. Наразі вони навіть не намагаються діставати тіла.

Читайте також: У Маріуполі діти розбирають ворожі ящики від набоїв для багаття, щоб приготувати їжу

«Вони вивозять тіла людей як сміття на маріупольські полігони твердих побутових відходів. Відомо, що тіла разом з завалами складають на Лівобережному полігоні ТПВ та на полігоні в Приморському районі, який був виведений з експлуатації ще о 2008 році»,  повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко. 

Читайте також: В Маріуполі росіяни вивозять на звалище тіла загиблих разом з будівельним сміттям

За його словами, завали стали розбирати МНС так званої «ДНР» .

«Майже під кожним зруйнованим будинком від 50 до 100 убитих, а в Маріуполі знищили 1300 багатоповерхових будинків. Тому реальні цифри вбитих у місті, на жаль, можуть виявитися набагато вищими, ніж ми повідомляли», — мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Нагадаємо, що, за попередніми оцінками, у Маріуполі загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до росії.

Водночас при розборі завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 по пр. Миру в підвалі під завалами знайшли ще близько 200 тіл загиблих з високим ступенем розкладання. 25 травня стало відомо, що на тимчасово окупованих територіях Донеччини, зокрема в Маріуполі, росіяни почали видавати населенню паспорти рф.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!