У Верховну Раду могли б потрапити п’ять партій. Рейтинг

1509 0
Лідером серед партій є «Слуга народу».
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Згідно з результатами опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг», якби до Верховної Ради відбувалися вибори найближчим часом, то в парламент могли б потрапити п’ять партій. 

Відтак, парламентський рейтинг очолює партія «Слуга народу», яку готові підтримати 24,1% громадян України серед тих, хто буде голосувати й визначився з вибором. 

Рейтинг партій соціологічної групи «Рейтинг»

На другому місці у рейтингу партія «Європейська солідарність», яку готові підтримати 14,3%. На третьому «Батьківщина – 12,8%, на четвертому Опозиційна платформа «За життя» – 12,4%. Закриває п’ятірку лідерів Українська стратегія Гройсмана з 5,0%. Це також відсоток серед тих, хто має намір голосувати і визначився. 

За радикальну партію Олега Ляшка та партію Мураєва «Наші» виборці готові віддати однакову кількість голосів – по 4,8%. 

Партія «Самопоміч» набрала 1,7% голосів, а на останньому місці «За майбутнє» – 1,2%. 

Соціологічна група «Рейтинг» проводила опитування 23-25 липня методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Загалом вдалося опитати 2500 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%. 

Читайте також: 41% українців вважають себе «одним народом» з росіянами. Результати опитування

Нагадаємо, що у Львівську міськраду на останніх виборах, що відбулися 25 жовтня, пройшли п’ять партій: «Європейська солідарність» (31,25%), «Об’єднання «Самопоміч» (19,43%), Партія «Голос» (8,9%), «Варта» (6,96%), ВО «Свобода» (6,85%). Водночас до Львівської обласної ради пройшли 9 партій. Європейська Солідарність» отримала 28 мандатів, «Слуга народу» – 9, «Самопоміч» – 9, ВО «Батьківщина» – 7, «Голос» – 7, «Народний рух України», ВО «Свобода», «Українська галицька партія» та «За Майбутнє» – по 6 мандатів. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!