У ВООЗ закликають не панікувати через штам Омікрон

1619 0
Наразі досі не відомо, чи цей штам більш заразний за попередні.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що через новий штам коронавірусу Омікрон світ не має панікувати, але повинен підготуватися до його поширення, передає BBC Україна. 

Читайте також: Штам Омікрон виявили вже у низці країн Європи. Держави обмежують поїздки з Африки

За словами науковиці ВООЗ Сум’ї Свамінатан, ситуація з коронавірусом сьогодні дуже відрізняється від тієї, що була рік тому. 

Наразі досі не відомо чи є цей штам більш заразним, однак його виявили вже у майже 40 країнах. Вперше його виявили у Південній Африці, і за даними їхніх вчених Омікрон здатен уникати імунного захисту людини, хоча аналіз не остаточний. 

Нагадаємо, новий штам коронавірусу «Омікрон», який вперше виявили у Ботсвані та Південно-Африканській Республіці, зафіксували у низці європейських країн. Держави вводять тимчасові обмеження на в'їзд з Африки, але там вважають, що ці рішення невиправдані.

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

Наразі відомо, що цей варіант коронавірусу має велику кількість мутацій, деякі з яких викликають занепокоєння. Попередні дані свідчать про підвищений ризик повторного зараження людини, яка вже перехворіла на Covid-19.

Існує припущення, що через значну кількість мутацій новий штам принаймні частково може знизити рівень захисту, який надають вакцини, однак поки що невідомо, наскільки наявні вакцини є ефективними.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!