Україна отримає понад один мільярд доларів від валютного фонду

766 0
Затвердження коштів має відбутися наприкінці вересня.
Фото: Bloomberg

Фото: Bloomberg

Україна отримає від Міжнародного валютного фонду додаткові 1,4 млрд доларів в рамках програми екстреного фінансування. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський 

Читайте також: Україна отримала один мільярд євро фінансової допомоги від ЄС

«Провів телефонну розмову з директором-розпорядником МВФ Кристаліною Георгієвою. Подякував за виділені $1,4 мільярда додаткової підтримки. Обговорили майбутню співпрацю задля зміцнення фінансової стабільності України», – написав він. 

Як розповів заступник виконавчого директора від України у Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован, 13 вересня відбулась неформальна зустріч Фонду щодо розблокування нової програми екстреного фінансування.

«Це розблокує Україні додаткові 1,4 млрд доларів протягом наступного місяця. Затвердження має відбутися наприкінці вересня», – зазначив він. 

Нагадаємо, що Рада Євросоюзу у липні підтримала виділення 1 млрд євро макрофінансової допомоги для України на підтримку економіки в умовах війни.

Також Європейський союз виділив Україні гуманітарну допомогу в розмірі 205 млн євро. Гроші підуть на створення тимчасових містечок для людей, які втратили свій дім під час воєнних дій та на гуманітарну допомогу для людей на окупованих територіях.

Антоніна Костик

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!