Київ

Українці підтримали петицію про створення Пантеону Героїв України на Аскольдовій могилі в Києві

651 0
Петицію підписали понад 25 тисяч українців лише за 3 дні
Аскольдова могила. Фото з відкритих джерел

Аскольдова могила. Фото з відкритих джерел

Петиція про створення Національного пантеону Героїв України на території парку «Аскольдова могила» у Києві набрала необхідні 25 тисяч голосів за три дні від моменту публікації. 
 
Авторка петиції депутатка Київради Аліна Михайлова пропонує створити на Аскольдовій могилі меморіальний комплекс, де відбуватимуться почесні поховання та встановлюватимуть пам’ятні об’єкти, що увічнюватимуть лідерів національно-визвольних змагань усіх часів, військових командирів та інших людей, які здійснили героїчні вчинки у боротьбі за незалежність України.
 
«Це одна з найвідоміших історичних місцевостей у Києві, де споконвіків ховали воїнів та інших видатних особистостей. Окупаційна радянська влада зруйнувала некрополь, однак сьогодні до Аскольдової могили повертається її історична роль. Тут спочиває Герой України, доброволець Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі», командир першого батальйону «Вовки Да Вінчі» 67 ОМБр, розташовані пам’ятні знаки Героїв Небесної Сотні, захисників Іловайську, Дебальцевого, Донецького аеропорту», – відзначає Михайлова.
 
Петицію має розглянути президент Володимир Зеленський.
 
Додамо, депутатів Київської міської ради та мера міста Віталія Кличка закликають перейменувати Паркову дорогу у Києві на вулицю Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі), оскільки вона йде прямо до Аскольдової могили, де поховали Героя. З відповідним зверненням виступили низка публічних осіб.
 
Нагадаємо також, що міністерство культури та Український Інститут національної пам'яті презентували проєкт військового Меморіального комплексу, який розташують поряд з Національним історико-меморіальним заповідником "Биківнянські могили".
 
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!