УКУ шукає директора для Центру Митрополита Шептицького: перелік вимог

4862 0
У вересні 2017 року УКУ відкриє новий Центр Митрополита Андрея Шептицького, який повинен стати своєрідною родзинкою нового університетського містечка УКУ біля Стрийського парку. Університет оголошує конкурс на посаду директора Центру. Про це повідомив перший проректор УКУ Тарас Добко.
фото: УКУ

фото: УКУ

У Центрі Митрополита Андрея Шептицького будуть розташовані чотири основні функціональні простори: наукова бібліотека, навчальні аудиторії, адміністрація, публічний простір.

«Центр має стати ключовим місцем в УКУ для реалізації просвітницької місії Університету. Наша бібліотека має бути зразковою (Center of Excellence) і поширювати адекватну культуру, якою має бути і як працювати з людьми наукова бібліотека в сучасному світі. Директор має бути обличчям Центру і його місії – написав Тарас Добко на своїй фейсбук-сторінці.

Перший проректор також зазначив, що перед директором Центру стоятиме завдання створення нової моделі і культури праці в сучасній бібліотеці. Одним з її головних завдань має стати «євангелізація» у сфері просвітництва, а також стимулювати в УКУ і поза ним різні дискурси і дискусії про бібліотеку в сучасному світі, про наукову комунікацію, про роль технологій в поширенні знань тощо. Директор скеровує перетворення бібліотек УКУ в knowledge commons, яка об’єднує різні ресурси, шукає нові можливості, залучає громаду, співпрацює з університетськими підрозділами і підтримує жваву спільноту, яка разом досліджує і навчається.

Читайте також: Як будувати бізнес і країну в умовах війни. 12 тез ректора УКУ

«Директор нестиме відповідальність за Центр та інші бібліотеки УКУ. Він повинен створити мережевий і колаборативний простір для стимулювання академічних і адміністративних підрозділів УКУ розвивати дослідження і науково насичене навчання в Університеті відповідно до наших цінностей і пріоритетів. Директор має сформувати професійну команду, віддану цінностям та цілям спільноти УКУ.

Для гармонійного розвитку Центру важливо зберегти традиційні бібліотечні простори і функції, водночас доповнивши їх і поєднавши з новими: навчальними, дискусійними, конференційними, презентаційними, виховними, неформальними… Якщо цей баланс буде дотримано, в УКУ можна буде створити одну з найпривабливіших в Україні університетських бібліотек, науково-просвітницька функція якої буде лише підсилюватися і доповнюватися через синергію з іншими складовими Центру.

Читайте також: Люди Твого міста. Владика Борис Ґудзяк про Львів та недовіру

Директор Центру має добре розуміти цінність і специфіку роботи бібліотеки, функціонування університету як інтелектуального і культурного центру, а також вміти ефективно поєднувати академічну, просвітницьку і адміністративну складові його діяльності», – додав Тарас Добко.

Додаткову інформація та детальніші вимоги до кандидатів, опис посадових обов’язків можна отримати, написавши листа за адресою:

Тетяна Процик [email protected]

Резюме окремим файлом надсилати до 25 серпня 2016 року.

Нагадаємо, у 2015 році Український Католицький Університет розпочав будівництво бібліотеки, яка стане важливою частиною студентського містечка. Окрім того, керівництво навчального закладу обіцяє, що доступ до багатофункціональної бібліотеки матимуть усі львів'яни. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!