«Urbi et Orbi». Папа Франциск прочитав особливу молитву

3973 0
Папа Франциск помолився за відпущення гріхів.
Фото: Vatican News

Фото: Vatican News

Сьогодні, 27 березня, Папа Римський Франциск уділив позачергове благословення Urbi et Orbi з площі Святого Петра у Ватикані. Через жорсткі карантинні заходи та пандемію коронавірусу він молився перед порожньою площею.

«У період, коли пандемія поставила людство на коліна, Папа робить глибоко духовний жест, покликаний допомогти пережити цей час страждання та страху з вірою та надією. Благословення Найсвятішими Тайнами зазвичай уділяється наприкінці євхаристійної адорації, звичаю, що сягає своїм корінням початку ХІІІ століття. Благословення «Urbi et Orbi», тобто місту та світові, Папа, зазвичай, уділяє після обрання, в день Пасхи та на Різдво. Йдеться про чинність, притаманну Петровому служінню: як Єпископа Риму, вона звернена на Вічне місто, а як Вселенського Архиєрея – на увесь світ. Із цим благословенням пов’язана можливість отримання повного відпусту», – повідомляє VaticanNews.

 

Нагадуємо, що в середу, 25 березня, світ молився із Папою Франциском «Отче наш».

Фото: Vatican News


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!