Київ

В Ірпені відновили два житлові комплекси

656 0
Роботи з відновлення тривали з листопада 2022 року, а вже через два місяці мешканці змогли повернутись у відновлені домівки.
Фото: МКІП

Фото: МКІП

В Ірпені відновили житлові комплекси «Затишний» та «Ново-Оскольський», що були пошкоджені внаслідок російської агресії. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України. 

Співвласники обох житлових комплексів подали заявку на участь в програмі ЄС «ВідновиДІМ» у листопаді минулого року, а вже через два місяці змогли повернутись у відновлені домівки. 

На відновлення цих будинків ЄС виділив 12,5 мільйона гривень. 

Кошти було спрямовано на ремонт фасадів, встановлення нових вікон, відновлення інженерних систем, покращення енергоефективності будівель тощо. 

Програма «ВідновиДІМ» була запущена в листопаді 2022 року. Відтоді вона отримала близько 70 заявок щодо відновлення житла від ОСББ з різних регіонів України. Сьогодні в ній можуть взяти участь ОСББ Миколаївської, Київської, Чернігівської, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської областей на міста Києва.
 
Програма фінансує закупівлю 100% будівельних робіт та матеріалів, необхідних для відновлення. Мінімальний розмір гранту, який може отримати один об’єкт відновлення становить 7,2 мільйона гривень. Загалом, на реалізацію Програми Європейський Союз виділив 25 мільйонів євро (майже 1 мільярд гривень).
 
Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!