У Львові браму на пам'ятці архітектури планують замінити скляними дверима. Фото

1859 0
У будинку, що знаходиться на вул. Вірменська, 13 і є пам’яткою архітектури та містобудування національного значення (Постанова №970 Ради Міністрів Української РСР від 24 серпня 1963 року), ох.№319.) планують відкрити магазин. Про це Tvoemisto.tv розповіла начальниця Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко-Швець.
фото: facebook-сторінка нас не питали,dlab.com.ua, 24tv.ua

фото: facebook-сторінка нас не питали,dlab.com.ua, 24tv.ua

Зараз у будинку, що на вулиці Вірменській,13 проводять реставраційні роботи.

«Якщо ви візьмете стару фотографію цього будинку, то побачите, що там був арочний заїзд, своєрідна брама. Приблизно в 50-ті роки, в Радянському Союзі, у цьому будинку була квартира й, відповідно, арку було замуровано, а на її місце вставлено вікно. Тепер цей вхід відновлюється», – розповідає Лілія Онищенко-Швець.

Як стало відомо, квартиру викупила фізична особа, яка на її місці планує відкрити магазин. Реставраційні роботи проводить приватна фірма, а оскільки, даний будинок є пам’яткою національного значення, то всі потрібні дозволи на таку діяльність надано.

Підтверджує слова начальниці й архітектор-проектант Зеновій Лагуш. За його словами, планувалося відновлення цього заїзду, внаслідок чого мала з'явитись імітація скляної брами, яка була на цьому місці раніше.

Підготувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!