В Україні зафіксували новий різновид штаму «Омікрон». Яка ситуація на Львівщині

867 0
Серед головних симптомів – закладеність носа без нежитю, сухий кашель та виражена загальна слабкість.
Фото умовне

Фото умовне

В Україні зафіксували перший випадок зараження новим різновидом штаму «Омікрон». Серед головних симптомів – закладеність носа без нежитю, сухий кашель та виражена загальна слабкість.

Джерело: Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ

Як повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ, станом на сьогодні у Львівській області не фіксували жодного випадку зараження новим штамом, але ймовірність міграції його з інших регіонів України є високою. 

«Нам відомо, що цей різновид штаму ухиляється від імунної відповіді людини, тому значно менше хворіють люди, які протягом останніх трьох місяців отримали свою бустерну дозу вакцини проти коронавірусу. Тому варто не нехтувати вакцинуванням й захистити себе, а не очікувати зустрічі з новим різновидом штаму», – зазначила гендиректорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.   

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової

Нагадаємо, що в Україні доступна вакцина від коронавірусу для дітей віком від 5 до 11 років – спеціальна Comirnaty від Pfizer-BioNTech, одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей 12+. Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко, область отримала 3 тисячі доз цієї вакцини. Інтервал введення між першою та другою дозою становить мінімум 21 день.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!