Ситуація у Києві залишається контрольованою, але є ризики атаки з повітря

1059 0
Ціллю запуску ракет може бути не лише військова інфраструктура, але й цивільна.
Микола Жирнов

Микола Жирнов

Київ продовжує жити в режимі воєнного стану. Ситуація в місті залишається контрольованою. Водночас є ризики атаки з повітря. Про це повідомляє голова Київської військової адміністрації Микола Жирнов. 

«В Києві та області проводиться робота щодо виявлення та ліквідації груп інформаторів російських спецслужб. У звільнених населених пунктах Київщини тривають аварійно-відновлювальні заходи, розмінування місцевості та знешкодження вибухонебезпечних предметів», – наголошує він. 

Читайте також: «У концтаборі ми знали, що Союз розпадеться. З Росією буде те саме», – Мирослав Маринович 

Крім того, продовжується робота з нарощування рубежів оборони столиці України.

Водночас зберігається висока ймовірність нанесення противником ракетних ударів по військовій та цивільній інфраструктурі Києва. Тому міська влада закликає киян не нехтувати сигналами повітряної тривоги та одразу слідувати до найближчого укриття.

Нагадаємо, 5 квітня в різних частинах Києва лунали вибухи. Згодом стало відомо, що це робота українських піротехніків з розмінування передмість від боєприпасів, що залишили після свого відступу окупанти. Попри звільнення Київської області від російських загарбників, мешканців столиці, які виїхали з міста, закликають не поспішати з поверненням. Це пов’язано з безпековою ситуацією, зокрема, мінуваннями в передмістях столиці. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!