Депутати дозволили лікувати коронавірус незареєстрованими в Україні препаратами

2435 0
Але лише тими, що рекомендовані офіційними органами США, ЄС та кількох інших країн.
фото: exzim.3dn

фото: exzim.3dn

На позачерговому засіданні Верховної Ради сьогодні, 30 березня, депутати проголосували за законопроєкт, що дозволяє застосовувати для лікування коронавірусу незареєстровані в Україні лікарські засоби, що рекомендовані офіційним органом США, країн-членів ЄС, Великобританії, Швейцарської Конфедерації, Австралії, Ізраїлю, Канади, Китайської народної республіки, Японії.

Читайте також: МОЗ застерігає від псевдоліків від коронавірусу, що рекламують в Україні

Також ідеться про використання зареєстрованих лікарських засобів за показаннями, які не визначені інструкцією для медичного застосування, за умови наявності доведеної ефективності щодо лікування коронавірусної хвороби та/або, якщо ці лікарські засоби рекомендовані офіційним органом однієї із зазначених вище країн для лікування коронавірусної хвороби у відповідній країні.

Відповідно, протягом тижня МОЗ має розробити інші необхідні нормативно-правові акти та провести експертизи реєстраційних матеріалів лікарських засобів для лікування коронавірусної хвороби та вирішити, які з них реєструвати. Термін розгляду реєстрації не має перевищувати 5-ти робочих днів.

Читайте також: Парламент звільнив міністрів Іллю Ємця та Ігоря Уманського

Також МОЗ має постійно оновлювати протоколи надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби.

Ухвалений законопроєкт набуває чинності одразу ж і діятиме протягом трьох місяців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!