Від Українки до Тичини. У Львові починається музично-літературний проєкт POETY

1076 0
Під час дискусій школярам спробують подати, що Тичина чи інші класичні поети та письменники – це круто.
Фото: Львів - Місто літератури ЮНЕСКО

Фото: Львів - Місто літератури ЮНЕСКО

З липня до жовтня 2021 року триває унікальний музично-літературний проєкт POETY. Діалог Поколінь, який має на меті привернути увагу до постатей українських письменників через музику та дискусії про ювілярів 2021 року – Лесі Українки, Миколи Вінграновського, Юрія Клена, Івана Франка, Павла Тичини, Чайки Дніпрової та Грицька Чубая.

Впродовж проєкту, у серпні – вересні за підтримки Українського культурного фонду будуть зреалізовані 7 онлайн відео-дискусій за участі Юрія Андруховича, Юрка Іздрика, Григорія Семенчука, Остапа Сливинського, Оксани Забужко, Мар’яни Савки, Ірини Старовойт, Олени Гусейнової, Дарія Лажневського, Ростислава Кузика, Юрія Матевощука, Юлії Мусаковської.

Модераторами дискусій стануть Данило Ільницький, Богдана Неборак, Юрій Кучерявий, Богдан Тихолоз та Микола Рябчук. У дискусіях – обговорення життя поета-ювіляра та поета-сучасника, ключові та переломні моменти, чому важливо говорити про них сьогодні, як вони вплинули на сучасну українську та світову літературу, як подати сучасному школяреві чи першокурснику, що Тичина це круто? Як підліткам та молоді показати, якими крутими та драйвовими були поети, які творили українське?

Відео можна буде переглянути на сторінках проєкту та партнерів у YouTube, Facebook, Instagram, а також в львівських середньо-освітніх школах та ВУЗах.

У межах проєкту 8 жовтня відбудеться космічний концерт Соломії Чубай з симфонічним оркестром «INSO-Lviv» та креативним відеоартом від художника з Луганська Олексія Хорошка, який буде прем’єрою унікального симфо-музичного альбому-книжки«POETY. Діалог поколінь».

Альбом буде доступним на музичних платформах Spotify, YouTube Music, Apple Music, Deezer.

Партнерська публікація



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!