Як можемо допомогти енергосистемі України та Львівщина таки збільшить видатки на оборону. Підсумки доби

928 0
Нині 9 листопада та 624 доба героїчного протистояння російській агресії.
ФОТО: ЛЬВІВСЬКА ОВА

ФОТО: ЛЬВІВСЬКА ОВА

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 14:25, відбій – о 15:06. Відбувся зліт МіГ-31К.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 78 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 16 ударів по районах зосередження противника та 3 – по його ЗРК. Уражено 8 артилерійських засобів, 3 склади боєприпасів, 3 засоби протиповітряної оборони, радіолокаційну станцію, 3 станції радіоелектронної боротьби та ще по одну ворожу важливу ціль.

Також російські окупанти завдали чергового ракетного удару по Україні, застосувавши по одній керованій авіаційній ракеті Х-59 та Х-31. Силами протиповітряної оборони знищено ракету Х-59.

Читайте такожУ Верховній Раді підтримали законопроєкт про продовження воєннного стану. На 90 діб – з 16 листопада 2023 року до 14 лютого 2024 року.

Та: На Львівщині збільшать видатки на безпеку та оборону. Ця сума становитиме не менше, ніж 30 млн гривень. Крім цього при затвердженні обласного бюджету на 2024 рік не менше 75% перехідних коштів, будуть скеровані на потреби захисників.

А також: Студенти «Львівської політехніки» звернулися до поліції через висловлювання Фаріон. Вони не підтримують позицію Фаріон та вимагають правоохоронців розглянути ситуацію.

Акцент дня: «Дім – це не позначка на мапі, а стан». Як львівська художниця допомагає Україні в Польщі. Ольга Бартиш – журналістка, художниця, мама трьох дітей, яка наважилася вдочерити дівчинку Уму з інтернату. Більш ніж за пів року до повномасштабного вторгнення росії в Україну вона з сім’єю виїхала до Польщі, а велика війна застала їх у Єгипті. Ольга дуже страждала через трагічні події в Україні, важко їх переживає й тепер, продавала картини, щоб допомогти ЗСУ, і написала книгу про пошуки себе. Про свої настрої, переживання та побут у Польщі вона розповіла Тvoemisto.tv.

Ключові події:

1. Європейська комісія рекомендує розпочати переговори щодо вступу України в ЄС. За словами президентки ЄК, Україна виконала 90% необхідних для цього кроків.

Читайте також: Верховна Рада провалила закон про створення національного військового меморіалу. Головна проблема – де ж буде його місце розташування.

Та: КМДА знову звернулась до Мінкульту щодо дозволу на знесення Пушкіна і Щорса. Уряд має зняти з них охоронний статус;

2. Поляки повністю заблокували рух вантажівок на двох пунктах пропуску. Пропускають лише гуманітарні вантажі та пасажирський транспорт.

Загалом на польському кордоні стоять близько тисячі вантажівок.

На цю ж тему: Українські бізнесмени закликали польських до діалогу, щоб зупинити блокаду кордону. Блокада матиме негативні наслідки для обох сторін та для ЄС і світу;

3. Ми допоможемо енергосистемі, якщо всі одночасно не вмикатимуть чайники, праски. Українцям прогнозують нелегку зиму. Напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтервʼю німецьким журналістам сказав, що Україна намагається щонайкраще захистити свої електростанції від обстрілів, але готується до найгіршої зими в історії. Tvoemisto.tv запитало у виконавчого директора асоціації «Енергоефективні міста України» Святослава Павлюка про те, що ускладнює ситуацію в енергосистемі та чим можуть допомогти в цій ситуації пересічні українці.

Читайте також: Пасажирів транспорту у Львові з грудня чекають нововведення. Що зміниться. З 11 грудня впровадять автоматизовану систему оплати проїзду у пасажирському транспорті загального користування на території Львівської міської територіальної громади.

На цю ж тему: Які автобусні маршрути у Львові змінили рух восени. Перелік та напрямок руху. Йдеться про 5 маршрутів.

А також: Квитки на потяг Київ-Варшава тепер можна придбати лише з Дія.Підписом. Це має допомогти зупинити перекупи квитків;

4. Колишній співвласник Винниківської тютюнової фабрики може купити частку у «Трускавецькій». Олександр Свіщов може стати партнером Томаша Фіали у новій структурі, яка контролюватиме видобування та продаж мінеральної води під маркою «Трускавецька» на Львівщині.

Читайте також: Державіаслужба продовжить судитися з Львівською міською радою щодо забудов біля аеропорту. Йдеться про житловий комплекс, що розташований на вул. Івана Пулюя, 40.

Та: «Будинок з комахами», під яким риють яму, почав просідати. Якщо земляні роботи поруч з пам’яткою продовжаться, це призведе до повного руйнування пам’ятки архітектури 1893 року;

5. Пережив навали і облоги. Львівський храм, де покровителем є Архистратиг Михаїл. Італійський художник Джузеппе Педретті разом зі своїм учнем монахом бернардинського монастиря Бенедиктом Мазуркевичем виконали фресковий розпис стін і склепіння.

Читайте також: Воїни-ангели, які оберігають родини з неба. Історія найновішої площі у Львові. Площу Ангелів відкрили 24 серпня 2023 року.

Та: Львів’ян запрошують на благодійний концерт Соломії Чубай «Час вірити в дива». Він відбудеться напередодні Дня Святого Миколая, щоб подарувати радість та віру в перемогу.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!