Відкриття McDonald’s та наслідки негоди. Головні підсумки дня у Києві

784 0
Дайджест новин за 19 вересня.
Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

Масштабна ДТП у Солом’янському районі

Близько 09:00 в понеділок, 19 вересня, на Повітрофлотському проспекті в Києві (Солом’янський район) сталась масштабна ДТП, в якому постраждали 23 пасажири маршрутного таксі. Попередньо встановили, що керманич автомобіля «Mercedes-Benz» не дотримався безпечної дистанції та в’їхав у маршрутне таксі, яке рухалось попереду. Внаслідок зіткнення водій автобусу не впорався з керуванням та наїхав на електроопору зовнішнього освітлення. 

У результаті цього постраждали 23 пасажири автобуса, у тому числі троє неповнолітніх, яких із різними травмами доправили до лікарень. 28-річного водія легковика затримали. Він перебуває в ізоляторі тимчасово тримання.

Обмеження руху

Із 22 до 27 вересня на проспекті Бажана частково обмежать рух транспорту через ремонт. Дорожники працюватимуть на двох смугах на ділянці від Південного мосту до шляхопроводу біля станції метро «Осокорки». Роботи триватимуть тільки в одному напрямку. Рух на проспекті частково обмежать.

Крім того, на тротуарі на вулиці Архітектора Ніколаєва обмежать прохід пішоходів із 20 вересня до 25 жовтня. Дорожники розпочинають ремонт тротуару там на ділянці від проспекту Червоної Калини (колишній проспект Володимира Маяковського) до вулиці Оноре де Бальзака – на всій довжині. Працюватимуть на пішохідній дорожці уздовж парку. Під час ремонту рух пішоходів організують лише хідником уздовж будинків.

​​Мешканку Києва судитимуть за державну зраду 

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно жительки столиці за обвинуваченням у вчиненні державної зради. За даними слідства, з березня по червень 2022 року 60-річна мешканка Києва, діючи на замовлення представників спецслужб рф, разом з іншим громадянином України збирала інформацію про місця розташування військової техніки ЗСУ, блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, а також цивільних та військових об’єктів у столиці та області. 

Обвинувальний акт відносно зловмисниці скеровано до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Слідство відносно її спільника триває.

Завтра у Києві відновлять роботу три McDonald’s

У Києві у вівторок, 20 вересня, відкриються перші три ресторани McDonald's. Спершу заклади працюватимуть тільки на доставку, а зали, експрес-вікна та МакДрайв відкриються у жовтні. 

Першими запрацює McDelivery у трьох ресторанах Києва за адресами: проспект Бажана, 3в (м. Харківська); вул. Гришка, 7 (м. Позняки); проспект Гагаріна, 2а (Дарниця).

Приблизно через тиждень відновлять роботу ще сім закладів у Києві, а згодом відкриватимуться решта ресторанів у столиці та в різних містах на Заході України. Загалом відновлення роботи закладів у Києві та на Заході України відбуватиметься поетапно протягом двох місяців.

Наслідки негоди 

Унаслідок негоди в Києві в неділю, 18 вересня, пошкоджені близько 100 дерев. Комунальники виявили 30 повалених та ще близько 100 пошкоджених дерев на зелених зонах міста. Найбільше постраждали Шевченківський, Святошинський та Дарницький райони. 

Відновлення мосту в області

У Київській області між населеними пунктами Андріївка та Червона Гірка через річку Здвиж відновили міст, який, тікаючи з області, зруйнували російські окупанти.

Софіко Векуа

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!