Відключення електроенергії на Львівщині та чи дуже холодною буде зима. Підсумки доби

1898 0
Нині 24 жовтня та 243 доба героїчного протистояння російській агресії.

Зима у Україні:. Синоптики спрогнозували, якими будуть цьогорічні холоди.  На основі аналізу температурних показників в Україні за останні 30 років синоптики зазначають, що середня температура зимового періоду (грудень-лютий) очікується на 1-2 градуси вищою за норму. Здебільшого ймовірні короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб, коли мінімальна температура вночі становитиме -15…-20 градусів, на північному сході країни до -26 градусів.

Ситуація на фронті. росія докладає значних зусиль для підготовки глибокої оборони за нинішньою лінією фронту, щоб стримати будь-які швидкі контрнаступи України, про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки. Зокрема, власник приватної військової компанії «вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що його інженерна група будує великі укріплення в окупованій росією Луганській області.

На цю ж тему: росіяни тримають в морях сто ракет типу «Калібр». Загалом у Чорному, Азовському і Середземному морях – 17 російських кораблів та катерів.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Землянку і Чугунівку Харківської області, а також Соледар, Бахмут, Андріївку, Кліщіївку, Новомихайлівку, Мар’їнку, Невельське, Первомайське та Авдіївку – Донецької.

Підтверджено знищення трьох РСЗВ «Град», а також евакуацію близько сімдесяти поранених військових противника поблизу Михайлівки Запорізької області. В Енергодарі окупанти здійснили ротацію особового складу на АЕС. Й далі фіксуються факти тиску на працівників Запорізької АЕС, щоб примусити їх підписати контракти з «росатомом».

Читанка з «Твоїм містом»: Як через уявного Троцького розстріляли фотографа. Уривок із книги Едуарда Андрющенка. У спецпроєкті – про те, як історику із справ, знайдених у розсекречених архівах радянських спецслужб, вдалось написати книгу вражаючих, проте невигаданих історій.

«Робота Едуарда Андрющенка – це випадок, коли одна людина запо­чатковує в журналістиці цілий напрямок, відкриває золоту жилу тем, історій і героїв, насправді доступних усім охочим. Більшість цих сюжетів цілком тягнуть на книжку чи кіно». (Медіакритик, редактор, журналіст Отар Довженко).

Ключові події:

1. У російських вертольотах знайшли українські двигуни. СБУ затримала президента «Мотор Січ». Для обходу обмежень організатори використовували країни Близького Сходу, Європи і Східної Азії;

2. Взимку на Львівщині можуть бути вимушені віялові відключення світла. Їх можна уникнути, якщо жителі заощаджуватимуть більше електроенергії;

Цитата дня: «Якщо ми разом зрозуміємо, що для того, щоб залишитися зі світлом, нам треба економити і менше його використовувати, то, звичайно, ми увійдемо в зиму нормально. Але ми готуємось до того, що, можливо, нам доведеться вдатися до віялових відключень і ще додатково зменшувати споживання електроенергії для промисловості. В області уже є підприємства, які погодилися працювати вночі. Ми робимо графіки, за якими подаємо електроенергію промисловості» (Голова Львівської ОВА Максим Козицький.)

На цю ж тему: Квартири Києва взимку можуть тимчасово бути без опалення у разі ударів, – КМДА

3. Жителів Львівщини закликають вакцинуватися від грипу. Коли та кому потрібно. Через війну в Україні зростають ризики спалахів та поширення інфекційних/вірусних захворювань;

4. На узбережжі Адріатичного моря встановили пам’ятник Франку, який розробили львів’яни. Композиція втілює життєвий і творчий шлях Івана Франка, а в умовах сьогодення – демонструє українську сміливість і прагнення до здобуття щасливого майбутнього;

На цю ж тему: Львівський театр виступить у Франції, де покаже виставу про війну в Україні

5. На війні загинув львівський режисер Василь Яворський. «Василь – співавтор проєкту «Історія Героя». Його документальні стрічки, не давали забути тих, хто загинув за мирне небо, правду, за нас. Він той, хто розповідав про Героїв, а тепер став ним сам».

Історія Львова: Шарм і Катастрофа. Як у самому центрі Львова руйнується монастир XVII століття. Через вогкість стін тут можуть постраждати унікальні фрески Розена. У внутрішньому дворику, де раніше була криниця, після дощів часто стоїть вода по кісточки. Tvoemisto.tv з’ясувало, чому пам’ятка архітектури XVII століття опинилася в такому занедбаному стані.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!