У Львові дозволили збудувати завод, склад та житлові будинки

3023 0
Натомість видачу містобудівних обмежень для спорудження спортивно-рекреаційного і житлового комплексу, міні-ринку та крамниці перенесли.
фото: projeto-a.com

фото: projeto-a.com

Виконком Львівської міської ради затвердив на сьогоднішньому засіданні містобудівні умови та обмеження для низки об’єктів. Прикметно те, що із шести тільки два стосується житлового будівництва.

Зокрема, виконком затвердив містобудівні умови для проектування багатоквартирного житлового будинку на вул. Замарстинівській, 214 та житлового комплексу на вул. Малоголосківській.

Читайте також: У Львові змінили орган, який видаватиме містобудівні обмеження

Крім того, умови та обмеження затвердили на будівництво багатоповерхового гаража на вул. Антонича, яке планує гаражно-будівельний кооператив «Щит».

Натомість ТОВ «Галіндустрія» затвердили умови та обмеження для будівництва заводу з виробництва металевих меблів на вул. Земельній, 22. ТОВ «Ніка Захід» отримало дозвіл на проектування складів по вулиці Персенківка, 22.

Також виконком затвердив містобудівні умови ЛКП «Львівводоканал» на будівництво мереж водопостачання та водовідведення на вул. Яловець, вул. Буковій і вул. Винниківській.

Натомість затвердження умов та обмежень для трьох об’єктів перенесли.

Найбільшу дискусію спровокувало питання  про дозвіл ПП «Озерна алея» на будівництво спортивно-рекреаційного комплексу з житловими одиницями, підземним паркінгом та з об’єктами громадського призначення на вул. Володимира Великого, 2-А – неподалік від видавництва «Вільна Україна».

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що кілька років тому це питання вже виносили на розгляд сесії, однак на нього було накладено вето. І він погодився це вето зняти тільки після того, як було досягнуто домовленості, що на цій ділянці будуватимуть саме спортивний об’єкт, а не три багатоповерхівки.

«Там має бути зона відпочинку, тому міський голова зняв вето. А замість спорту – 12-14 поверхів… Де спорт? Там перенасичення житлом. Якщо там буде кілька поверхів для спорту, тоді будемо говорити» – заявив Андрій Садовий.

Також він поставив вимогу перед головним архітектором Львова Юліаном Чаплінським, щоби виставляти у міській раді макети новобудов, щоби городяни могли побачити, якою насправді буде та чи інша будівля біля сусідніх і чи пасуватиме вона до околиці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!