Які пенсії в Україні будуть оподатковуватися в 2016 році

5843 0
Міністерство соціальної політики встановило мінімальний розмір пенсії, з якої здійснюватиметься сплата податків. А також максимальний розмір пенсії, яку надаватиме держава.
Фото: telegraf.com.ua

Фото: telegraf.com.ua

В 2016 році під оподаткування у розмірі 15% підпадатимуть пенсії вище 4134 гривень. Про це повідомив глава Міністерства соціальної політики Павло Розенко, передає РБК-Україна.

«Збережено норму щодо оподаткування пенсій в розмірі 15 відсотків, які перевищують три мінімальні зарплати. Будуть обкладатися податком пенсії, які складуть вище 4134 гривень», – повідомив Розенко і нагадав, що в 2015 році такий поріг становив 3654 гривень.

Зазначимо, встановлено граничний розмір в 10740 гривень, вище якого пенсії не призначаються.

Також Мінсоцполітики встановило вік, коли працівники певних сфер будуть мати можливість вийти на пільгову пенсію. Зокрема, для представників льотних професій встановлена можливість виходу на пенсію в 50 років, для працівників бюджетної сфери - медиків, працівників освіти, артистів - 55 років.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!