«Життя черствіє, якщо не приймає новизну Божого покликання, оплакуючи минуле», – Папа під час Святої Меси

1120 0
Під час Меси проповідник зауважив, що свобода – це благо, яке сучасна людина найбільше цінує та шукає.
фото: vaticannews

фото: vaticannews

Коли Ісус кличе, також і до подружжя, то заохочує дивитися вперед і завжди випереджує нас в любові та служінні. Хто йде за ним, не буде розчарований. На цьому наголосив Папа, проповідуючи під час заключної Святої Меси з нагоди Х Всесвітньої зустрічі сімей, – передає Vatican.news. Моментом подяки Папа Франциск назвав Святу Месу, яку ввечері сьогодні, 25 червня, на площі Святого Петра у Ватикані в його присутності очолив кардинал Кевін Фаррелл з нагоди Х Всесвітньої зустрічі сімей у Римі.

Під час Меси проповідник зауважив, що свобода – це благо, яке сучасна людина найбільше цінує та шукає. Всі хочуть не зазнавати обумовлень, а навіть вивільнитися із культурної, соціальної чи економічної «в’язниці». Й водночас багатьом людям бракує найбільшої свободи, тобто, внутрішньої. Апостол же нагадує нам, що свобода є даром.

Читайте також: Останнє інтерв'ю Папи виглядає як розмова людини у безвиході

«Всі народжуємося з багатьма обумовленнями, внутрішніми та зовнішніми, й, насамперед, зі схильністю до егоїзму, тобто, ставити в центрі себе самих та дбати про свої інтереси. Але від цього рабства Христос визволив нас», – сказав Святіший Отець, зауваживши, що рішення одружитися, сформувати сім’ю означає прийняти сміливе рішення «не використовувати свою свободу для себе самих, але для того, щоби любити людей, яких Бог поставив поруч».

«Дорогі сім’ї, також і ви запрошені не мати інших пріоритетів, не оглядатися назад, тобто не проливати сльози за попереднім життям, за попередньою свободою з її облудними ілюзіями: життя черствіє, якщо не приймає новизну Божого покликання, оплакуючи минуле. (…) Коли Ісус кличе, також і до подружжя і до сім’ї, то просить дивитися вперед і завжди випереджує нас в дорозі, завжди випереджує нас в любові та служінні. Хто йде за ним, не буде розчарований!» – наголосив Святіший Отець, і звертаючись до сімей, заохотив їх рішуче ступати дорогою родинною любові як дорогою до святості.

«Церква з вами, більше того, Церква у вас! Церква, в дійсності, народилася із сім’ї, тієї назаретської, та складається в основному із сімей. Нехай же Господь допоможе вам кожного дня перебувати в єдності, в мирі та в радості, також і у витривалості під час важких хвилин, тієї вірної витривалості, яка допомагає нам краще переживати і показує всім, що Бог є любов’ю та спільністю життя», – підсумував Папа.

Читайте також: Папа Римський відклав поїздку до України

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск прагне приїхати з офіційним візитом в Україну, утім поїздка відкладається через стан його здоров’я. Водночас у Ватикані розглядають запрошення Папи Римського відвідати Україну та обирають час, коли візит був би якомога результативним.

Фото: Vatican.news


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!