Новини
  • Фільм тижня у Львові: «У пошуках Дорі» Фільм тижня у Львові: «У пошуках Дорі» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду сиквел мультфільму «У пошуках Немо».
  • У Львові розпочався конкурс для молодих поетів. Як долучитися? У Львові розпочався конкурс для молодих поетів. Як долучитися? Учора, 15 червня, розпочався перший етап конкурсу «Молода Республіка Поетів» (МРП) у межах Львівського міжнародного літературного фестивалю. Цього року МРП уже вдванадцяте запрошує до участі молодих україномовних поетів. Заявки приймаються до 1 серпня 2016 року.
  • Львів’ян запрошують на останню прем’єру сезону у театр ім. Марії Заньковецької Львів’ян запрошують на останню прем’єру сезону у театр ім. Марії Заньковецької У Національному академічному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької актори готуються до останньої театральної прем’єри у цьому сезоні. Уже скоро львів’янам буде доступна для показу вистава, поставлена на твір польської письменниці, журналістки та драматурга Зоф’ї Налковської.
  • Пісню «Океану Ельзи» заспівали мовою жестів. Відео Пісню «Океану Ельзи» заспівали мовою жестів. Відео Хіт гурту «Океан Ельзи» «Віддай мені (свою любов)» заспівали мовою жестів. Відповідне відео з’явилось на Youtube.
  • Львів’янам розкажуть легенди найстаріших аптек міста. Де та коли? Львів’янам розкажуть легенди найстаріших аптек міста. Де та коли? У рамках нового проекту Львова «Обери музей свого настрою» львів’ян запрошують на тематичні заходи до «Таємної аптеки».
  • Сьогодні – День народження Івана Миколайчука. 4 яскраві ролі актора Сьогодні – День народження Івана Миколайчука. 4 яскраві ролі актора 75 років тому народився видатний український актор, режисер та сценарист. На його рахунку – 34 ролі в кіно, 9 сценаріїв та 2 режисерські роботи. За своє недовге життя – рак забрав Івана Миколайчука у 46 років – він встиг не лише стати улюбленцем глядачів, а й завоювати звання душі українського поетичного кіно.
  • Картини львівського митця експонуватимуться в Нью-Йорку Картини львівського митця експонуватимуться в Нью-Йорку Упродовж 12 червня – 4 вересня в українському музеї Нью-Йорка «The Ukrainian Museum, New York» експонуватиметься виставка львівського митця, члена Національної спілки художників, заслуженого діяча мистецтв України Ореста Скопа – «Козак Мамай».
  • Цього тижня у Львові стартує Фестиваль Давньої Музики Цього тижня у Львові стартує Фестиваль Давньої Музики Цьогоріч традиційний XIV Фестиваль давньої музики у Львові відбудеться у Львові з 17 до 30 червня. Його вирішили присвятити пам'яті його засновника та мистецького керівника – відомого львівського музикознавця, композитора та громадського діяча Романа Стельмащука, який передчасно помер у 2015 році.
  • Режисер збирає гроші, аби завершити фільм про «госпітальєрів» в АТО. Трейлер Режисер збирає гроші, аби завершити фільм про «госпітальєрів» в АТО. Трейлер Український режисер Євген Титаренко збирає гроші, аби завершити фільм про медиків на Донбасі та представити його на кінофестивалі в Торонто.
  • Львів’ян запрошують на виставку робіт художниці з обмеженими можливостями Львів’ян запрошують на виставку робіт художниці з обмеженими можливостями 18 червня, о 14:00 у Національному музеї імені Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20) відбудеться відкриття виставки робіт художниці та графіка Уляни Слюсар «Мій внутрішній Львів».
  • Львів’ян запрошують на перегляд німого кіно Львів’ян запрошують на перегляд німого кіно У Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва стартує кінопроект «16 кадрів на Малій сцені». Розпочинається серія показів німого кіно у супроводі живої музики на Малій сцені театру.
  • У Львові відбувся грандіозний концерт гурту «Океан Ельзи»: львів’яни діляться враженнями і фото У Львові відбувся грандіозний концерт гурту «Океан Ельзи»: львів’яни діляться враженнями і фото У суботу, 11 червня, на стадіоні «Арена Львів» виступив гурт «Океан Ельзи». За підрахунками організаторів концерт відвідали близько 60 000 шанувальників гурту. Традиційно після виступу улюблених виконавців львів’яни та гості міста діляться враженнями та світлинами у соціальних мережах.
  • Львів’ян кличуть на концерт симфонічної музики Львів’ян кличуть на концерт симфонічної музики 24 червня у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт симфонічної музики. Оркестр «K&K Philharmoniker» виступить разом із Українським національним хором (Львів).
  • У Львові надрукують твори Івана Франка шрифтом Брайля У Львові надрукують твори Івана Франка шрифтом Брайля У рамках реалізації проекту «Місто літератури для незрячих: книга брайлем і вголос» Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» розпочав публікацію творів І. Франка рельєфно-крапковим шрифтом.
  • У Львові відбудеться фестиваль про любов і ненависть до міста У Львові відбудеться фестиваль про любов і ненависть до міста Наступного місяця, 22-24 липня, у львівському парку Горіховий гай відбудеться фестиваль Urban Exploration Lviv Fest 2016. Організатори оголосили прийом заявок і повідомили, що тема цьогорічного фестивалю – любов і місто.
  • У Львові відбудеться найбільша виставка сучасного українського мистецтва У Львові відбудеться найбільша виставка сучасного українського мистецтва 26 червня у «Львівському Палаці мистецтв» відбудеться відкриття масштабного всеукраїнського проекту «Килим. Сучасні українські митці». Експозиція триватиме до 24 липня. У проекті беруть участь 20 авторів, кожний з яких покаже своє бачення традиційного мистецтва у сучасному світі. Дана виставка є наймасштабнішого у Львові.
  • Фільм тижня у Львові: «Ілюзія обману: другий акт» Фільм тижня у Львові: «Ілюзія обману: другий акт» Цього тижня Tvoemisto.tv продовження історії про команду ілюзіоністів, яка вже стала легендарною
  • Львів’ян закликають купувати квитки на концерт «ОЕ» лише в офіційних пунктах продажу Львів’ян закликають купувати квитки на концерт «ОЕ» лише в офіційних пунктах продажу У суботу, 11 червня, на «Арені Львів» відбудеться концерт гурту «Океан Ельзи». Охочі потрапити на подію ще мають змогу придбати квитки. Львів’ян закликають купувати перепустки на концерт лише в офіційних пунктах продажу та на сайті kasa.in.ua.
  • Львів’ян запрошують подивтися на «Мону Лізу» очима дітей
Львів’ян запрошують подивтися на «Мону Лізу» очима дітей Із 10 до 19 червня у Львівському палаці мистецтв на вулиці Коперника, 17 буде проходити благочинна виставка живописних робіт «Шедеври очима дітей». На виставці будуть представлені дитячі інтерпретації світових шедеврів від «Мони Лізи» Леонардо Да Вінчі до «Мерелін» Енді Ворхола.
  • Львів Львів'ян кличуть на концерт бас-гітариста «ОЕ» та відомої джазової співачки У Львів з концертом приїде неординарний дует бас-гітариста «Океан Ельзи» Дениса Дудко і Ольги Лукачової з проектом MARU.
  • У Львові відбудеться Міжнародний фестиваль театрів ляльок. Програма У Львові відбудеться Міжнародний фестиваль театрів ляльок. Програма Із 8 по 10 червня у Львівському академічному обласному театрі ляльок відбуватиметься X Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Золотий Телесик». Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська.
  • Хто отримує квитки на концерт «Океан Ельзи». Результат розіграшу від Tvoemisto.tv Хто отримує квитки на концерт «Океан Ельзи». Результат розіграшу від Tvoemisto.tv Сьогодні, 6 червня, на Tvoemisto.tv завершився розіграш квитків на концерт гурту «Океан Ельзи», що відбудеться на стадіоні «Арена Львів» 11 червня. Аби отримати 2 перепустки на концерт, потрібно було знайти 8 назв пісень Океанів, що загубилися між буквами. До розіграшу долучилися 113 охочих.
  • Завтра у Львові відкриють благодійну фотовиставку про дітей зі сходу України Завтра у Львові відкриють благодійну фотовиставку про дітей зі сходу України У вівторок, 7 червня, у львівському Палаці мистецтв відкриється фотовиставка благодійного проекту «…Forgotten By World». Головна мета проекту – збір коштів на лікування дітей зі Сходу України – території, охопленою війною. Про це під час прес-конференції у понеділок, 6 червня, повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.
  • Львів’ян кличуть на перегляд фільмів під зорями Львів’ян кличуть на перегляд фільмів під зорями У Львівському кіноцентрі, що на вулиці Володимира Великого, розпочав роботу кінотеатр на даху. Свою роботу унікальний кінотеатр розпочав показом картини Алехандро Гонсалеса Іньяріту «Бьордман».
  • Львів Львів'ян запрошують на День відкритих дверей у ботанічний сад. Що подивитися Сьогодні, у неділю, 5 червня, Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка запрошує усіх охочих на День відкритих дверей. Окрасою Саду нині є іриси. Пропонуємо найактуальніші фото.
  • Фільм тижня у Львові: «Сезон полювання: Байки з лісу» Фільм тижня у Львові: «Сезон полювання: Байки з лісу» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до продовження улюбленої історії про ведмедя Буга та його друзів.
  • Українці відзначатимуть ювілей Богдана Ступки усією країною Українці відзначатимуть ювілей Богдана Ступки усією країною Учора, 31 травня, Верховна Рада України ухвалила постанову «Про відзначення 75-річчя з дня народження Богдана Ступки (27 серпня 2016 року)». У документі йдеться про заходи вшанування видатного актора на державному рівні.
  • У Львові дуетом виступлять бас-гітарист "ОЕ" та відома джазова співачка У Львові дуетом виступлять бас-гітарист "ОЕ" та відома джазова співачка У Львів з концертом приїде неординарний дует бас-гітариста «Океан Ельзи» Дениса Дудко і Ольги Лукачової з проектом MARU.
  • Харківські артисти запрошують львів’ян на благодійний концерт Харківські артисти запрошують львів’ян на благодійний концерт 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, у Львові пройде благодійний музичний фестиваль «Харків обрав Україну». Під час заходу збиратимуть кошти для дітей, чиї батьки загинули, захищаючи Україну на Сході. Львів’ян запрошують долучитися. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Львів’ян запрошують на відкриття виставки про культуру кримських татар Львів’ян запрошують на відкриття виставки про культуру кримських татар Завтра, 31 травня, о 15:00 годині у Львівському історичному музеї, що на площі Ринок, 6, відкриється виставка «Історія та культура кримських татар». Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Три швидкі смаколики із полуниці Три швидкі смаколики із полуниці Пропонуємо три швидкі рецепти десертів із полуниці, у яких ця сезонна ягода заграє новими смаками та ароматами.
  • У Львові відкрили виставку картин сина Івана Франка. Де подивитися? У Львові відкрили виставку картин сина Івана Франка. Де подивитися? У рамках відзначення Днів пам’яті Івана Франка 27 травня у Виставковій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося урочисте відкриття виставки художніх робіт сина Івана Франка – Тараса Франка. Про це повідомляє ЛНУ ім. Івана Франка Офіційна сторінка.
  • Львівський кінний трамвай зобразили на новій пам’ятній монеті Львівський кінний трамвай зобразили на новій пам’ятній монеті Пам'ятна монета «Кінний трамвай» номіналом 5 гривень буде випущена тиражем 35 000 штук. Уведення нової монети відбулося 25 травня 2016 року. Про це інформують на сайті Національного Банку України.
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними у Львові твивають Дні Америки. Із концертною програмою до міста завітає «Бумбокс». А у Парку культури відбудеться перше Свято бороди. Tvoemisto.tv пропонує огляд культуних подій на суботу та неділю, 28-29 травня.
  • Фільм тижня у Львові: «Голограма для короля» Фільм тижня у Львові: «Голограма для короля» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду драму «Голограма для короля» побудована за однойменною книгою Дейва Еггерса.
  • Львів’янам покажуть 40 кращих українських світлин про благодійність Львів’янам покажуть 40 кращих українських світлин про благодійність Із 1 по 8 червня в Католицькому університеті (атріум філософсько-богословського факультету, вул. Хуторівка, 35а) на фотовиставці «Благодійність крізь призму об’єктива» презентуватимуть 40 фоторобіт за результатами однойменного VI Всеукраїнського фотоконкурсу, який організував Український форум благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України.
  • Львів’ян кличуть на перше Свято бороди Львів’ян кличуть на перше Свято бороди Цими вихідними, 28-29 травня, у Парку культури та відпочинку імені Івана Франка відбудеться проходитиме перше у Львові Свято бороди.
  • 7 цікавих фактів про художника-жебрака, пам’ятник якому є у Львові 7 цікавих фактів про художника-жебрака, пам’ятник якому є у Львові Картини Епіфанія Дровняка порівнюють з найкращими зразками українського примітивізму. Його біографія – готовий сценарій для кінофільму: позашлюбний син покоївки, напівбожевільний, що не вмів розмовляти до 16 років. Пропонуємо вам кілька цікавих фактів з біографії художника, пам’ятник якому стоїть у Львові поблизу Домініканського собору.
  • Як позбутися дівчини? П’ять порад столітньої давності Як позбутися дівчини? П’ять порад столітньої давності Гортаючи періодику майже столітньої давнини можна знайти багато цікавого. Наприклад, яких заходів треба вжити до того, аби позбутися небажаної «половинки». Одразу наголошуємо, що дані поради були швидше жартом, аніж спонуканням до дії, тому не варто надто серйозно їх сприймати.
  • 
Як у Львові відзначатимуть дні пам’яті Івана Франка. Перелік заходів
Як у Львові відзначатимуть дні пам’яті Івана Франка. Перелік заходів Сьогодні, 25 травня, на Львівщині розпочалися заходи із вшанування письменника, поета, публіциста, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча Івана Франка. Урочистості розпочалися пішою ходою студентів від садиби Івана Франка у селі Нагуєвичі до Дрогобича. Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська.
  • У Львові представили новий симфонічний оркестр. Фото У Львові представили новий симфонічний оркестр. Фото 24 травня у Львівській обласній філармонії відбувся перший, презентаційний, концерт нового оркестру «K&K Symphoniker», яким диригував 17-річний Максиміліан Кендлінгер.
  • У Львові проведуть концерт, щоб урятувати 11-річного хлопчика У Львові проведуть концерт, щоб урятувати 11-річного хлопчика У п’ятницю, 3 червня, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, що на вулиці Театральній, відбудеться концерт «Життя – дар Божий», що має на меті збір коштів для Максимка Шведа. Львів’ян запрошують підтримати хлопчика у його боротьбі із недугою.
  • Чому кожному львів’янину варто побачити виставу «Зерносховище». 6 причин Чому кожному львів’янину варто побачити виставу «Зерносховище». 6 причин «Я вважаю, що цю виставу має подивитися кожен львів’янин, який вважає себе українцем. Адже це історія, яка передає генетичний код нації, бо так чи інакше торкається кожної сім’ї», – каже головний художник Першого українського театру для дітей та юнацтва. Tvoemisto.tv пропонує 6 причин від Дарії Зав’ялової, чому варто відвідати виставу «Зерносховище».
  • Сьогодні у Франції Оксана Караванська презентувала дві колекції. Фото Сьогодні у Франції Оксана Караванська презентувала дві колекції. Фото Відома львівська дизайнерка та стиліст Оксана Караванська представила на подіумах Франції одразу дві свої колекції. Унікальними роботами Vyshyvanka Couture захоплювалося вишукане товариство у Парижі – у знаменитому готелі The Westin Paris – Vendôme. А нову колекцію вечірніх суконь Караванської Український Haute Couture вперше побачили у місті-сателіті Парижа – Санлісі.
  • Сьогодні у мережі опублікували новий кліп гуту «Тартак». Відео Сьогодні у мережі опублікували новий кліп гуту «Тартак». Відео Сьогодні, 23 травня, рівно за рік після попередньої відеороботи гурт «Тартак» презентував кліп на композицію «Жити». Про це фронтмен гурту Олександр Положинський повідомив на сторінці у Facebook.
  • Австрійський диригент створює у Львові новий симфонічний оркестр Австрійський диригент створює у Львові новий симфонічний оркестр Австрійський диригент та композитор Маттіас Георг Кендлінгер, засновник відомого симфонічного оркестру «K&K Philharmoniker», створює новий оркестр «K&K Symphoniker». Львів’ян запрошують на презентаційний концерт новоствореного оркестру, який відбудеться 24 травня о 19:00 у Львівській філармонії.
  • Роман про Львів номіновано на престижну польську премію Роман про Львів номіновано на престижну польську премію На Варшавському книжковому ярмарку, який триватиме з 19-22 травня, оголошено 20 книжок, номінованих на премію NIKE, повідомляє Gazeta Wyborcza. Серед них і роман українсько-польської письменниці про Львів.
  • Львів’ян запрошують на презентацію книги про історію та феномен Дністра Львів’ян запрошують на презентацію книги про історію та феномен Дністра У Львові презентують книгу Олени Крушинської "Дністер. Туристичний путівник". Вона присвячена історії та феномену однієї з трьох найдовших річок України. В той ж час це найперше історико-краєзнавче видання, присвячене річці. Презентація відбудеться у четвер, 26 травня, о 16:30 год у Палаці Потоцьких (вул. Коперника, 15), як спільний захід видавництва "Центр Європи" та Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького. Пропонуємо дізнатись про особливості видання
  • Спецефекти до відеокліпу британського гурту Coldplay створили українці Спецефекти до відеокліпу британського гурту Coldplay створили українці У створенні видовищного та сюрреалістичного кліпу британського рок-гурту Coldplay на пісню "Up and up" брала участь українська компанія Gloria FX.
  • Львів’ян запрошують на Міжнародний фестиваль єврейської музики Львів’ян запрошують на Міжнародний фестиваль єврейської музики З 23 травня по 5 червня у Львові відбудеться VIII Міжнародний фестиваль єврейської музики «LvivKlezFest 2016» під гаслом: «760 років унікальних історій Львова: Єврейська музика повертається».
  • Завтра у  Львові – День Вуличної Музики Завтра у Львові – День Вуличної Музики День Вуличної Музики в Україні – це міжнародний волотерський проект, який вже втретє проходитиме в Україні. Уж завтра Львів приєднається до цієї ініціативи.
  • Фільм тижня у Львові: «Аліса в задзеркаллі» Фільм тижня у Львові: «Аліса в задзеркаллі» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду продовженням картини «Аліса в країні чудес».
  • Теплі зустрічі: у Львові виступлять всесвітньо відомі диригенти. Відео Теплі зустрічі: у Львові виступлять всесвітньо відомі диригенти. Відео Львівським поціновувачам класичної музики прізвище Кендлінґер, мабуть, знайоме. Австрійський диригент, композитор та засновник симфонічного оркестру «K&K Philharmoniker» Маттіас-Ґеорґ Кендлінґер вже 20 років пов’язує свою роботу зі Львовом. Втім цей місяць для нього та його сина особливий, адже вісімнадцятирічний Максиміліан Кендлінґер диригуватиме презентаційним концертом оркестру «K&K Symphoniker» на сцені Львівської філармонії. На ранковій зустрічі в готелі «Асторія» диригенти розповіли Tvoemisto.tv про майбутній концерт, виховання музикантів та добру музику у Львові.
  • Харківські артисти проведуть у Львові благодійний концерт Харківські артисти проведуть у Львові благодійний концерт Громадська організація «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО в Харківській області», харківські волонтери та музиканти влаштовують музичні концерти у містах України.
  • На Tvoemisto.tv стартував розіграш квитків на концерт гурту «Океан Ельзи» На Tvoemisto.tv стартував розіграш квитків на концерт гурту «Океан Ельзи» Сьогодні, 19 травня, Tvoemisto.tv запустило розіграш квитків на концерт гурту «Океан Ельзи», що відбудеться на стадіоні «Арена Львів» 11 червня. Аби отримати 2 перепустки на концерт, потрібно знайти 8 назв пісень Океанів, що загубилися між буквами.
  • У Львові пройдуть Дні Америки. Програма заходів
У Львові пройдуть Дні Америки. Програма заходів Посольство США в Києві представляє “Дні Америки” у Львові, що пройдуть з 25 по 29 травня 2016 року. Це - чотириденний культурний фестиваль, який представить американські фільми, музику, освіту, мистецтво, бізнес та програми Посольства США в Україні. У львівських подіях візьме участь Посол США Джеффрі Пайєтт.
  • Українка отримала нагороду в Каннах за кращий сценарій Українка отримала нагороду в Каннах за кращий сценарій Українська режисерка і сценаристка Марися Нікітюк отримала нагороду ScripTeast Award у Каннах за свій сценарій "Коли падають дерева". Про це повідомив продюсер майбутньої стрічки Ігор Савиченко на своїй сторінці у Facebook.
  • Океан Ельзи представив новий альбом «Без меж»: де послухати?
Океан Ельзи представив новий альбом «Без меж»: де послухати? Сьогодні, 19 травня 2016 року, відбувся цифровий реліз дев'ятого студійного альбому ОЕ "Без меж". До нього увійшли 11 композицій, чотири з яких уже виходили синглами впродовж року.
  • У Львові представлять 150 видів декоративних рослин. Де подивитися? У Львові представлять 150 видів декоративних рослин. Де подивитися? Завтра, 19 травня, у Львові відкривається четверта загальноміська виставка декоративних рослин «Кімнатні рослини родини Ароїдних». Про це повідомляє прес-служба міськради.
  • Львів’ян запрошують долучитись до флешмобу #Музейважливий Львів’ян запрошують долучитись до флешмобу #Музейважливий До Міжнародного дня музеїв, який весь світ відзначає 18 травня, Управління музейної справи та культурних цінностей Мінкультури та веб-портал «Музейний простір» запрошують до участі у флешмобі #‎МузейВажливий.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!