Новини
  • Діля поборов рак і вже збирається повертатися до творчості Діля поборов рак і вже збирається повертатися до творчості Колишній учасник гурту «Танок на майдані Конґо», котрий сьогодні найбільше відомий за псевдонімом Діля, за фінансової підтримки друзів та прихильників поборов рак. Про це музикант повідомляє на своїй сторінці у Facebook.
  • Сьогодні Ігорю Білозіру виповнилося би 61. П’ять фактів про артиста Сьогодні Ігорю Білозіру виповнилося би 61. П’ять фактів про артиста Ігоря Білозіра українці пам’ятають як талановитого композитора й виконавця, лідера вокально-інструментального ансамблю «Ватра». Його неочікувана трагічна смерть у 2000 році шокувала багатьох. Пропонуємо пригадати, якою була ця особистість.
  • В музеї Олекси Новаківського відбудеться творчий вечір до іменин митця В музеї Олекси Новаківського відбудеться творчий вечір до іменин митця У Художньо-меморіальному музеї Олекси Новаківського вирішили відродити давні традиції художньої школи митця, коли на його іменини проводили творчі вечори «На теплого Олекси». Наступна така подія відбудеться 27 березня.
  • На вулицях Львова з’явилася реклама зі знимками відомих фотографів На вулицях Львова з’явилася реклама зі знимками відомих фотографів Молодіжний рух Експеримент, за підтримки відділу промоції міста Львова, на вулицях міста розмістить унікальну мистецьку рекламу.
  • Богдан Волошин про справжніх галичан та «діснейленд» у Львові Богдан Волошин про справжніх галичан та «діснейленд» у Львові Галичина – це окрема маленька цивілізація,з унікальними людьми та історіями, які тепер знайшли відображення у кінострічці «Політ золотої мушки». Комедія, яка нещодавно з’явилася у кінотеатрах, вже встигла викликати резонанс. Про те, що приховують за маскою галичани та чому їм потрібно побачити фільм про себе, а також про Львів, який втрачаємо, батярство, галицьку кухню та мову розповів Tvoemisto.tv Богдан Волошин, письменник, автор «Бурачковицьких хронік», за мотивами яких знято фільм.
  • Львів’ян кличуть на благодійний концерт, щоб допомогти пораненому бійцю Львів’ян кличуть на благодійний концерт, щоб допомогти пораненому бійцю У неділю, 27 березня, у храмі Матері Божої Неустанної Помочі відбудеться благодійний концерт оркестру Національного театру імені Марії Заньковецької, з метою збору коштів на лікування важкопораненого на Сході України Миколи Савчука. Вхід вільний.
  • День поетичного кіно у львівському кіноцентрі: що подивитися? День поетичного кіно у львівському кіноцентрі: що подивитися? Сьогодні, 21 березня, у світі святкують День поезії. Приєднався до загальний святкувань і Львівський кіноцентр. З цієї нагоди його відвідувачі зможуть переглянути чотири українські кінострічки.
  • Фільм тижня у Львові: «Джейн бере рушницю» Фільм тижня у Львові: «Джейн бере рушницю» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду американський вестерн про жінку, яка взялась за зброю, щоб захистити дім.
  • Сьогодні у Львові – прем’єра фільму «Крим. Як це було»: 5 фактів про документалку Сьогодні у Львові – прем’єра фільму «Крим. Як це було»: 5 фактів про документалку Сьогодні,17 березня у Львові розпочинається прокат документального фільму про анексію Криму. Пропонуємо дізнатися більше про нову документальну стрічку від Babylon’13.
  • Колишній палац Чаушеску у Бухаресті відкрили для туристів Колишній палац Чаушеску у Бухаресті відкрили для туристів Розташована у Бухаресті будівля була закрита для публіки протягом останніх 26 років, проте більша частина інтер'єрів збереглася недоторканою, хоч і прийшла в запустіння.
  • У Львові проведуть благодійний концерт «… на камерну сцену». Як долучитись? У Львові проведуть благодійний концерт «… на камерну сцену». Як долучитись? Уже наступного року Національному театрі імені Марії Заньковецької у Львові виповниться 100 років з дня заснування. Як повідомила Tvoemisto.tv редактор літературної частини театру Леся Кічура, до цієї дати колектив хоче за допомогою меценатів та небайдужих львів'ян відремонтувати частину приміщень. Нині працюють над камерною сценою. Задля збору коштів на її ремонт у театрі відбудеться благодійний концерт.
  • Театральна весна у Львові: 7 прем’єр березня Театральна весна у Львові: 7 прем’єр березня Українське прочитання п’єси Шекспіра, казка-притча для дорослих та інсценізація книжки для дітей. У березні театри приготували для львів’ян чимало цікавинок. Пропонуємо ознайомитися із прем’єрами вистав, які ви ще можете відвідати цього місяця і розпочати свою театральну весну.
  • Чи буде Фестиваль Рівності у Львові Чи буде Фестиваль Рівності у Львові Вже на цих вихідних у Львові відбудеться Фестиваль Рівності, який самі організатори називають «майданчиком для поєднання культури, креативу та соціального активізму, який б об’єднував людей у їх різноманітності та єдності у боротьбі з упередженнями та дискримінацією». Журналісти Tvoemisto.tv дізналися, чим особливим буде цьогорічна програма фестивалю, хто буде її учасникам, про ЛГБТ-квест вулицями Львова та погрозам організаторам у зв’язку з цим.
  • Прикраси української майстрині потрапили на сторінки Vogue Accessory Прикраси української майстрині потрапили на сторінки Vogue Accessory Українські гердани з’явилися на Facebook-сторінці Vogue Accessory — щоквартального журналу про світові тенденції модних аксесуарів.
  • Торт львівської майстрині за галицькими рецептами виборов перемогу у Польщі Торт львівської майстрині за галицькими рецептами виборов перемогу у Польщі Львів'янка та власниця кондитерської Роксолана Плахтій виборола перше місце на виставці Sweet Expo у Варшаві.
  • Як художник зі Львова створює унікальний містичний світ. 7 картин та 6 думок Як художник зі Львова створює унікальний містичний світ. 7 картин та 6 думок Львівський художник Тарас Кеб малює у стилі примітивного мистецтва. Він віддавна захоплюється міфологією різних народів світу і наповнює свої картини мексиканськими, скандинавськими та латиноамериканськими мотивами. Його роботи вирізняються яскравими колоритними персонажами, які живуть у вигаданому світі митця. Це не лише маленькі люди і гноми, а й цілі неіснуючі міста.
  • Фільм тижня у Львові: «Дивергент. Глава 3: Віддана» Фільм тижня у Львові: «Дивергент. Глава 3: Віддана» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду американську пригодницьку стрічку про гурт друзів, які вирушають у подорож, щоб дізнатися правду про світ, в якому вони живуть.
  • На вихідних львів’янам покажуть фільми про шахи. Де подивитись? На вихідних львів’янам покажуть фільми про шахи. Де подивитись? Львівський Кіноцентр до Чемпіонату світу з шахів серед жінок підготував спеціальну програму. У суботу, 12 березня, о 15:00 годині транслюватимуть фільм «Сьома печатка». У неділю, 13 березня, о 15:00 годині – «Фламандська дошка» (російською мовою).
  • У Львові відкрили виставку картин генія сучасності Івана Марчука У Львові відкрили виставку картин генія сучасності Івана Марчука З 10 березня у Львові можна відвідати виставку картин Івана Марчука, художника, який за оцінкою британського часопису «The Daily Telegraph» увійшов до списку ста геніїв сучасності. У доробку майстра більше 5 000 картин. Частину з них можна оглянути в рамках виставки «Генотип вольності», що експонується у львівському музеї.
  • У Львові театр «Воскресіння» поставив виставу до Шевченкових днів. Фото У Львові театр «Воскресіння» поставив виставу до Шевченкових днів. Фото Сьогодні, 10 березня, о 19:00 годині біля входу у Львівський академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулася вистава «Сни за Кобзарем» від Львівського духовного театру «Воскресіння».
  • Хто цьогоріч виступить на Sziget: 14 нових імен Хто цьогоріч виступить на Sziget: 14 нових імен Sziget продовжує формувати цьогорічний лайн-ап і оголошує ще 14 нових імен. Sia, Crystal Castles, Noel Gallagher's High Flying Birds, UNKLE і багато інших доповнять захопливу програму тижневого фестивалю, що відбудеться 10-17 серпня в центрі Будапешта.
  • Google запустив онлайн-сервіс для створення музики Google запустив онлайн-сервіс для створення музики Корпорація Google запустила сервіс Chrome Music Lab, який дозволяє створювати музичні композиції прямо у вікні браузера.
  • Львів’янам покажуть унікальні вистави театрів Києва та Франківська
Львів’янам покажуть унікальні вистави театрів Києва та Франківська 10-11 березня у Першому українському театрі для дітей та юнацтва покажуть унікальні вистави «Сталкери» та «Слава героям».
  • У Львові заспівають на найстарішій мові світу У Львові заспівають на найстарішій мові світу 26 березня львів’яни та гості міста матимуть можливість не тільки послухати, але й поспівати на найстарішій мові світу - санскриті. Відтак, гурт «AtmAsfera» у рамках European Mantra Diving Tour створить у Львові музичне інтерактивне шоу «Mantra Diving».
  • Театр «Воскресіння» запрошує львів’ян на вуличну виставу Театр «Воскресіння» запрошує львів’ян на вуличну виставу Сьогодні, 10 березня, о 19:00 год. біля входу у Львівський академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться вистава «Сни за Кобзарем» від Львівського духовного театру «Воскресіння».
  • «Брати Гадюкіни» представили нову пісню і готуються до виходу альбому «Брати Гадюкіни» представили нову пісню і готуються до виходу альбому Брати Гадюкіни офіційно підтвердили інформацію про випуск нового альбому та оприлюднили титульний трек із нього.
  • Українських драматургів запрошують на конкурс п’єс «Драма.UA» Українських драматургів запрошують на конкурс п’єс «Драма.UA» В Україні стартував черговий конкурс п’єс «Драма.UA» з пошуку нових імен драматургів, які пишуть українською мовою. П’єса переможця буде поставлена на сцені одного з львівських театрів.
  • Сьогодні – 202-ий День народження Траса Шеченка. 7 переказів про Кобзаря Сьогодні – 202-ий День народження Траса Шеченка. 7 переказів про Кобзаря Сьогодні виповнюється 202 роки із дня, коли народився видатний український поет та художник і письменник Тарас Шевченко. Пропонуємо 7 переказів-згадок про Кобзаря, які не претендують на 100% правдивість, але яскраво зображують життя митця.
  • Жінки в літературі: 14 авторок, що отримали Нобелівську премію Жінки в літературі: 14 авторок, що отримали Нобелівську премію «Жінки здебільшого залишаються безіменними», — сказала якось Вірджинія Вулф. Але світ динамічно змінюється, жінки невтомно працюють задля розвитку світової науки та культури. Їхні найвищі досягнення у письменстві високо оцінені критиками, зокрема з 1901 до 2014 року найвищу — Нобелівську — премію з літератури отримали 13 жінок. А 2015 року до когорти нобеліанток приєдналася ще одна ― білоруська письменниця і журналістка українського походження Світлана Алексієвич.
  • У Львові шукають старі фотографії «Горіхового гаю» У Львові шукають старі фотографії «Горіхового гаю» Львів’ян просять допомогти зібрати раритетні світлини парку «Горіховий гай» та кінотеатру, що найбільш відомий за назвою «Сокіл», для постійно діючої виставки.
  • Львів’ян запрошують подивитись на оригінальні твори Тараса Шевченка Львів’ян запрошують подивитись на оригінальні твори Тараса Шевченка У середу, 9 березня, у Національному музеї імені Андрея Шептицького з нагоди 202-ліття від дня народження Тараса Шевченка розпочнеться виставка шевченкіани. Цьогоріч експозиція продовжить традицію щорічних Шевченківських виставок, що тривають у музеї з 1914 року.
  • «Треба просто бачити один одного»: львів’ян запрошують на історичні вистави «Треба просто бачити один одного»: львів’ян запрошують на історичні вистави 10 та 11 березня у Львові покажуть унікальні вистави, створені в співпраці з декількома театрами: столичним театром «Золоті ворота» та Івано-Франківським академічним обласним музично-драматичним театром імені І. Франка. Таки чином, львів’яни матимуть нагоду відвідати одразу дві вистави «Сталкер» та «Слава героям», які зачіпають болючі теми української історії.
  • Сім кінострічок для весняного настрою Сім кінострічок для весняного настрою Якщо про прихід весни сповіщає лише календар, а пейзаж за вікном не приносить ні натхнення, ні передчуття пробудження природи – час переглянути гарний фільм, який подарує весняний настрій.
  • «Бурдон» дасть концерт у Львові «Бурдон» дасть концерт у Львові Львівський фольк-бенд «Бурдон» на початку лютого отримав премію «Eiserner Eversteiner» на фестивалі «FolkHerbst» в Німеччині та влаштовує концерт у рідному місті, аби відсвяткувати цю подію.
  • Сьогодні у Львові відбудеться грандіозне китайське свято весни Сьогодні у Львові відбудеться грандіозне китайське свято весни Ті, хто завжди мріяв познайомитись із культурою Піднебесної, зможуть насолодитись роботами китайських митців, що завітають до Львова. Завдяки мистецькому проекту «Радісне свято Весни» вони продемонструють майстерність у бойових мистецтвах, співу та грі на музичних інструментах.
  • «SunSay» скасував концерт у Львові «SunSay» скасував концерт у Львові Гурт «SunSay» вирішив відмовитися від проведення у Львові концерту, який планували 7 квітня. Про це повідомляють на сайті concert.ua.
  • Сьогодні – уродини Володимира Івасюка. 10 фото із життя композитора Сьогодні – уродини Володимира Івасюка. 10 фото із життя композитора Сьогодні, 4 березня, Володимиру Івасюкові виповнилося би 67 років. Україна пам’ятає цю особистість як талановитого композитора із трагічною долею. Пропонуємо вам переглянути фото із особистих архівів родичів та друзів Володимира Івасюка.
  • 13 книг для щойно татусів і матусь 13 книг для щойно татусів і матусь Існують батьки, які ще до народження дитини, а то й заздалегідь плануючи вагітність, ретельно готуються до цієї події – читають безліч книг про пологи, про розвиток дитини тощо. Інша категорія матусь і татусів – ті, що вже з появою нового члена сім’ї вникають у всі фізіологічні та психологічні тонкощі виховання. Проте є й такі, що не читають жодної літератури, наприклад, продовжуючи родинні традиції щодо виховного процесу. Відповідно немає й універсальних книг, довідників чи енциклопедій про вагітність, виховання чи по догляду за дитиною.
  • Андрухович та Прохасько написали дитячу книжку Андрухович та Прохасько написали дитячу книжку Софія Андрухович та Мар'яна Прохасько створили дитячу книжку «Сузір'я Курки». Це історія про дитинство і старість, про зв’язок між живими істотами і природою, про емпатію і страхи, про бабусю і дівчинку, рись і кота, про курку Марічку і велику зоряну курку Іскру, яка дивиться з небес. Вийде вона на початку квітня.
  • У Львові відроджують кабаре. Відео У Львові відроджують кабаре. Відео «Львів був приречений на кабаре, а кабаре, в свою чергу, було приречене на Львів», – вважає польський режисер, сценарист та історик Славомір Говін, який зараз допомагає відновлювати цю традицію у місті Лева. Tvoemisto.tv пропонує пригадати цікавинки з історії львівського кабаре та дізнатися, як у «Ресторації Бачевських» намагаються повернути «Львів, яким він був 100 років тому».
  • Коли у Львові відреставрують музей Пінзеля? Коли у Львові відреставрують музей Пінзеля? Цього року у Львові обіцяють кардинально змінити площу Митну. Тут планують облаштувати «пішохідний» фонтан, встановити сучасне освітлення та зручне мощення, висадити нові дерева. Проте одна з найважливіших частин цієї площі – Музей сакральної барокової скульптури Пінзеля – цьогоріч може так і не дочекатися завершення свого ремонту. Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко розповіла Tvoemisto.tv, чому процес реставрації фасаду музею може затягнутися на тривалий період.
  • Львів’ян запрошують на перегляд «шахових» кінострічок Львів’ян запрошують на перегляд «шахових» кінострічок Як повідомляє Львівська міська рада, вже цими вихідними, 5 та 6 березня, Львівський кіноцентр підготував спеціальну програму до Чемпіонату світу з шахів серед жінок.
  • Названо найкращі книги 2015 року в Україні. Хто з львів’ян отримав нагороди? Названо найкращі книги 2015 року в Україні. Хто з львів’ян отримав нагороди? В Києві оголосили результати Всеукраїнського рейтингу "Книжка року 2015". Чимало львівських видань та авторів також отримали свої нагороди.
  • Весна у львівському Центрі міської історії: 5 подій місяця Весна у львівському Центрі міської історії: 5 подій місяця У перший місяць весни Центр міської історії підготував чимало цікавих івентів, серед яких презентація книжки, публічна лекція, робітня для студентів тощо. Пропонуємо ознайомитись із переліком подій і додати щось цікаве до планів на місяць
  • Китайське свято весни у Львові: що подивитись? Китайське свято весни у Львові: що подивитись? Ті, хто завжди мріяв познайомитись із культурою Піднебесної, зможуть насолодитись роботами китайських митців, що завітають до Львова. Завдяки мистецькому проекту «Радісне свято Весни» вони продемонструють майстерність у бойових мистецтвах, співу та грі на музичних інструментах.
  • Львівських школярів запрошують до участі у конкурсі малюнків «Чорнобильський дзвін» Львівських школярів запрошують до участі у конкурсі малюнків «Чорнобильський дзвін» Львівських учнів запрошують до участі в обласному конкурсі дитячого малюнка «Чорнобильський дзвін». Конкурс присвячений 30-м роковинам аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які відзначатимуть 26 квітня цього року. Про це повідомили у департаменті освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.
  • Сьогодні у Львові презентуватимуть книгу про кіборгів Сьогодні у Львові презентуватимуть книгу про кіборгів У річницю виходу «кіборгів» із руїн Донецького аеропорту «Радіо Свобода» і видавництво «Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля» презентували книжку «АД-242. Історія мужності, братерства і самопожертви». Перша презентація відбулась у Києві, сьогодні книгу представлятимуть у Львові.
  • Оскар 2016: чи отримала нагороду документалка про Україну? Оскар 2016: чи отримала нагороду документалка про Україну? В ніч на 29 лютого 2016 року Американська кіноакадемія роздала свої чергові нагороди. Серед претендентів на статуетку «Оскара» був і документальний фільм про події Революції Гідності в Україні «Зима у вогні».
  • Яким Львів бачив Юрій Нікулін: фото Яким Львів бачив Юрій Нікулін: фото У 1970 році відбувались зйомки фільму Ельдара Рязанова «Старики - розбійники». Практично всі вуличні сцени цієї стрічки було відзнято у Львові. Окрім самого кіношедевру, за десятки років, з’явились сотні статей, репортажів, є безліч кадрів і скріншотів, ідентифіковано всі львівські вулички, що потрапили у кадр. Пропонуємо вашій увазі декілька маловідомих фотографій, що робилися під час зйомок фільму, та в ході перебування кінознімальної групи у Львові.
  • Іграшки та абажур: 9 речей, які можна виготовити з пластикових кришечок Іграшки та абажур: 9 речей, які можна виготовити з пластикових кришечок Сьогодні величезною популярністю у світі користуються handmade вироби з вторинних матеріалів. Доступною і досить універсальною сировиною для дитячої, сімейної і навіть професійної творчості можуть стати кришечки від пластикових пляшок, йогуртів, кетчупів, ліків.
  • Фільм тижня у Львові: «Бранці» Фільм тижня у Львові: «Бранці» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду український документальний фільм, приурочений до річниці подій на Майдані.
  • Сьогодні Львів «зануриться» у море. Де подивитися? Сьогодні Львів «зануриться» у море. Де подивитися? Сьогодні, 26 лютого, у Львові на вулиці Сербській облаштують унікальну інсталяцію до Дня кримського спротиву російській окупації. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє менеджер із комунікації Центру міської історії та журналіст Володимир Бєглов.
  • Сьогодні – день народження Любомира Гузара. 5 тез Блаженнішого про головне Сьогодні – день народження Любомира Гузара. 5 тез Блаженнішого про головне Сьогодні, 26 лютого, верховний архієпископ-емерит Любомир Гузар, кардинал Католицької церкви, предстоятель Української греко-католицької церкви святкує свій день народження. Tvoemisto.tv пропонує пригадати найважливіші тези Блаженнішого Любомира Гузара, які виходили на сайті.
  • «Океан Ельзи» визнано найкращим рок-гуртом «Океан Ельзи» визнано найкращим рок-гуртом Цьогоріч «Океан Ельзи» став володарем Національної премії Yuna-2016 в номінації «Найкращий рок-гурт». В той ж час підопічна Святослава Вакарчука, Христина Соловій, виграла в номінації «Найкращий відеокліп»
  • У Львові вимагатимуть заборонити концерт «SunSay» У Львові вимагатимуть заборонити концерт «SunSay» 7 квітня виступом у Львові «SunSay» планував розпочати всеукраїнський концертний тур. Проте, у зв’язку із конфліктною ситуацією, що виникла під час національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення 2016», представники Економічного бойкоту будуть просити в управління культури Львова заборонити концерт. Про це Tvoemisto.tv розповів координатор руху Олег Радик, .
  • У Львові презентують сто артефактів з "Тіней забутих предків" У Львові презентують сто артефактів з "Тіней забутих предків" «Тіні забутих предків» - фільм Сергія Параджанова, яким захоплювалися режисери світового рівня, такі як Мартін Скорсезе чи Федеріко Фелліні. До Львова ж привезуть понад 100 артефактів, 20 ексклюзивних інтерв’ю, а також унікальні фото- та відеоматеріали з архівів зйомок фільму.
  • Львів з висоти пташиного польоту: 30 локацій Львів з висоти пташиного польоту: 30 локацій Відтепер кожен охочий має можливість подивитись на Львів з висоти пташиного польоту. У межах унікального проекту «Львів-360» було здійснено аерозйомку тридцяти локацій міста. Tvoemisto.tv поспілкувалося з генеральним директором і засновником VRDRONE Андрієм Гривняком, який розповів про максимальну висоту зйомки та особливість проекту.
  • У Львові стартує проект про жінок і цінності, які творять людину У Львові стартує проект про жінок і цінності, які творять людину З 26 лютого у Львові стартує проект письменниці та головного редактора «Видавництва Старого Лева» Мар’яни Савки, який передбачає цикл з 12-ти публічних інтерв’ю з відомими жінкам. Першою до міста завітає телеведуча і перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк. Тема зустрічі – рівність.
  • Львів’ян кличуть на перегляд фільму про Ісландію Львів’ян кличуть на перегляд фільму про Ісландію 3 березня о 19:00 у приміщенні Львівського палацу мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться презентація фільму «Ісландія» з циклу передач першої україномовної передачі про подорожі GoMountains TV. Охочих запрошують на перегляд стрічки.
  • Vivat «Вона»: як у мережі переспівують вірш Костя Москальця Vivat «Вона»: як у мережі переспівують вірш Костя Москальця Сьогодні, 23 лютого, виповнюється 53 роки з дня народження поета Костя Москальця. Його вірш «Вона», у виконанні «Плач Єремії», добре знаний як у Львові, так і за його межами. Пропонуємо 5 відео, на котрих переспівали «Вона».
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!