Новини
  • У Львові запроваджують спільне кіновиробництво з Китаєм У Львові запроваджують спільне кіновиробництво з Китаєм Лист про наміри міждержавної співпраці в межах ініціативи «Новий інформаційний простір» підписали у Львові Надзвичайний та Повноважний посол КНР в Україні Чжан Сіюнь, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко та голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Цим документом передбачено створення на базі львівського телебачення студії дублювання фільмів, спільне кіновиробництво, обмін мультиплікаційними, художніми та документальними фільмами.
  • Що почитати: 7 книжкових новинок цієї осені Що почитати: 7 книжкових новинок цієї осені Коли за вікном сірі хмари затягують небо, як ніколи хочеться, загорнувшись у теплу ковдру, з книжкою у руках насолоджуватись новою історією. Якщо ж ви ще не вирішили яку книгу відкрити, пропонуємо добірку літературних прем’єр цієї осені, з якими можна провести холодні вечори.
  • Львів’ян запрошують на лялькову виставу до «Таємної аптеки» Львів’ян запрошують на лялькову виставу до «Таємної аптеки» У Львові дітей запрошують на лялькову виставу «Чарівні ліки або чому кіт не з’їв мишку», яка відбувається в Інтерактивному музеї «Таємна аптека» щонеділі, о 12:00 годині.
  • Фільм тижня у Львові: «Останній мисливець на відьом» Фільм тижня у Львові: «Останній мисливець на відьом» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду містичний бойовик із Він Дізелем у головні ролі.
  • Завтра до Львова завітає BRUTTO у рамках турне «Родны край» Завтра до Львова завітає BRUTTO у рамках турне «Родны край» Завтра, 21 листопада, в рамках європейського турне «Родны край» до Львова завітає група BRUTTO, яка виступить в Палаці спорту «Україна».
  • Юний львів’янин переміг на конкурсі скрипалів у Польщі Юний львів’янин переміг на конкурсі скрипалів у Польщі Учень 5 класу Львівської музичної школи-інтернату ім. С.Крушельницької Богдан Луц здобув перемогу у ІІІ Міжнародному конкурсі юних скрипалів «Буду віртуозом» у Польщі.
  • Завтра у Львові відкриють виставку фотографій молодих переселенців Завтра у Львові відкриють виставку фотографій молодих переселенців З 20 листопада по 3 грудня в приміщенні Львівської міської ради експонуватиметься виставка фото, виконаних учасниками фототабору National Geographic – Україна для молодих переселенців., – повідомляє прес-служба ЛМР.
  • Кастинг на Євробачення-2016 у Львові. Як взяти участь? Кастинг на Євробачення-2016 у Львові. Як взяти участь? У грудні розпочинається національний відбір на Євробачення-2016. Всеукраїнський кастинг учасників відбуватиметься в декількох містах України, в тому числі і у Львові.
  • У Львові «Скрябін» заспіває «Найкращі пісні – для найліпших людей» У Львові «Скрябін» заспіває «Найкращі пісні – для найліпших людей» У четвер, 3-го грудня, у рамках туру Україною у Львові відбудеться концерт гурту «Скрябін» – під настроєм «Найкращі пісні – для найліпших людей!». Початок – о 19:00.
  • Українців запрошують до конкурсу фільмів про мир. Деталі Українців запрошують до конкурсу фільмів про мир. Деталі В листопаді 2015 року стартує Всеукраїнський конкурс короткометражних фільмів «Україна: шлях до миру». Загальний призовий фонд конкурсу становитиме 270 тисяч гривень.
  • В Україні заборонили ще кілька російських серіалів. Перелік В Україні заборонили ще кілька російських серіалів. Перелік Державне агентство України з питань кіно на підставі рішення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно відмовило в державній реєстрації ще двом російським серіалам.
  • Як зворушувати спогади: 10 порад львівського фотографа Як зворушувати спогади: 10 порад львівського фотографа Співзасновник агенції LUFA Віталій Грабар про контроль над емоціями, вдалий кадр і відмінність між комерційною зйомкою та роботою «для душі».
  • Львів’ян запрошують на документальний фільм про Майдан Львів’ян запрошують на документальний фільм про Майдан 21 листопада у Кінопалаці «Коперник» і 22 листопада у Львівському Палаці мистецтв покажуть документальний фільм Натальї Бабінцевої «Музей «Революція». Картина є першою у сфері кінодосліждення культури Майдану.
  • Продюсер найбільшої кінокомпанії в Україні кличе львів Продюсер найбільшої кінокомпанії в Україні кличе львів'ян на майстер-клас У четвер, 19 листопада, у Львові відбудеться майстер-клас генерального продюсера найбільшої кінокомпанії в Україні «FILM.UA» Віктора Мірського. Львів’ян запрошують довідатись більше про «Роботу продюсера: від фінансування та пошуку партнерів до прем’єри».
  • Режисер зі Львова отримав нагороду на кінофестивалі у Мінську Режисер зі Львова отримав нагороду на кінофестивалі у Мінську Документальний фільм львівського кінорежисера Остапа Костюка «Жива ватра» отримав нагороду мінського міжнародного кінофестивалю «Лістапад». Картина була відзначена дипломом журі «за вираз надії на збереження національної культури в умовах глобалізації».
  • У мережі з’явилася літературна онлайн-мапа України У мережі з’явилася літературна онлайн-мапа України В українському інтернет-просторі з’явилася «Літературна мапа України». Це онлайн-каталог організацій, установ та ЗМІ, які пов’язані з літературними проектами.
  • У центрі Львова відреставрують фасади двох будинків. Фото У центрі Львова відреставрують фасади двох будинків. Фото У Львові виконують реставраційні роботи фасадів будинків на вулиці Краківській, 34, та на вулиці Крушельницької, 23. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • 15 зворушливих пісень про кохання до Львова. Відео 15 зворушливих пісень про кохання до Львова. Відео Львів – це місто-улюбленець. Багато людей, які хоча б раз приїжджали сюди, закохувалися в наше місто назавжди. Тому не дивно, що як львів’яни, так і нельвів’яни склали чимало пісень, у яких висловили свої захоплення і любов. Tvoemisto.tv підготувало для вас підбірку з 15 різних, але по-своєму зворушливих пісень про особливе місто Львів.
  • У центрі Львова відреставрують балкони й «атлантів». Фото У центрі Львова відреставрують балкони й «атлантів». Фото У центральній частині Льова виконують реставраційні роботи балконів та скульптурної групи на вулиці Листопадового Чину, 12.
  • Фільм тижня у Львові: «Монстри на канікулах 2» Фільм тижня у Львові: «Монстри на канікулах 2» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду продовження американського мультфільму про милих зомбі, перевертнів, мумій, вампірів і місцевої знаменитості Франкенштейна.
  • Сьогодні у Львові стартує Фестиваль Свічок. Програма Сьогодні у Львові стартує Фестиваль Свічок. Програма У п’ятницю, 13 листопада, на площі Музейній (біля Домініканського собору) стартує триденний Фестиваль Свічок. Розпочнуть дійство о 18:00 із проекції спеціально створеного 3D мапінгу на фасад Львівської Свічкової мануфактури, що на площі Музейній, 1.
  • Після концертів у Львові Макаревича обікрали у потязі Після концертів у Львові Макаревича обікрали у потязі По дорозі зі Львова злодії вкрали у Макаревича в потязі всі гроші. За словами музиканта, готівку витягли просто із сумки. Про це у себе в Facebook повідомив сам музикант.
  • Книга викладача львівського університету перемогла у престижному конкурсі Книга викладача львівського університету перемогла у престижному конкурсі Книгу "Політ над Чорним морем" українського літератора Ігора Павлюка визнали найкращою за підсумками відкритого голосування, організованого англійським ПЕН-центром.
  • Львів’ян запрошують на  Вечір кримськотатарської музики Львів’ян запрошують на Вечір кримськотатарської музики У суботу, 14 листопада, в арт-кафе «Дзиґа» пройде Вечір кримськотатарської традиційної музики за участю композитора Джеміля Карикова та співачки Афізе Касара.
  • Стартував конкурс малюнків «Казки зимового Львова». Як долучитись? Стартував конкурс малюнків «Казки зимового Львова». Як долучитись? Маленьких львів'ян запрошують намалювати казкове рідне місто. Серед учнів 1-4 класів розпочинається конкурс малюнку «Казки зимового Львова». Втілити свої яскраві фантазії на папері й подати малюнок на участь у конкурсі потрібно до 4 грудня, – інформують у прес-службі міськради.
  • Віртуальна мандрівка замками Львівщини. Що подивитись? Віртуальна мандрівка замками Львівщини. Що подивитись? Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації ініціював та розпочав реалізацію культурного проекту «Віртуальні тури музеями області. Відвідай. Це цікаво». Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
  • Талановиту молодь Львова запрошують на фестиваль до Литви. Як податись? Талановиту молодь Львова запрошують на фестиваль до Литви. Як податись? На початку 2016 року, 13-17 січня, місто Вільнюс прийматиме Міжнародний фестиваль дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія», учасниками якого стане учнівська та студентська молодь Литви, України та інших країн віком від 6 до 21 року. Як інформують у ЛОДА, молоді талановиті львів’яни ще можуть зареєструватись, щоб потрапити на Фестиваль.
  • У Львові покажуть «100 фільмів за 100 хвилин». Де подивитися? У Львові покажуть «100 фільмів за 100 хвилин». Де подивитися? Щорічний Всеукраїнський фестиваль екстремально короткого кіно «100 фільмів за 100 хвилин 2015» вже вчетверте завітає до Львова. Фестиваль стартує 12 листопада у Кінопалаці «Копернік».
  • Четверо львів’ян можуть отримати премію Книга року BBC-2015 Четверо львів’ян можуть отримати премію Книга року BBC-2015 ВВС Україна оприлюднила Довгі списки літературної премії Книга року ВВС-2015 та Дитяча Книга року ВВС-2015, яка проводиться у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). В списку видання опинилося одразу четверо львів’ян.
  • Фільм тижня у Львові: "007: Спектр" Фільм тижня у Львові: "007: Спектр" Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду чергову стрічку бондіани «007: Спектр».
  • У Львові відреставрували скульптуру на вулиці Франка. Фото У Львові відреставрували скульптуру на вулиці Франка. Фото У Львові відреставрували скульптуру на фасаді будинку на вулиці Франка, 2. Скульптура є твором відомого скульптора ХІХ ст. Леонардо Марконі. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • В Україні хочуть створити Інститут книги: 9 функцій нового органу В Україні хочуть створити Інститут книги: 9 функцій нового органу У середу, 4 листопада, в першому читанні прийнято законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління в книговидавничій сфері». Законопроект подано нардепами Миколою Княжицьким, Сергієм Тарутою, Марією Матіос, Іриною Подоляк і Вадимом Денисенком.
  • Згадати все: ТОП-15 «раритетних» відеокліпів від українських виконавців Згадати все: ТОП-15 «раритетних» відеокліпів від українських виконавців Фантом-2, Аква Віта, Юрко Юрченко, Степ, Олександр Пономарьов, Скрябін, ВВ, Океан Ельзи, The Вйо, Брати Гадюкіни… Деякі з цих виконавців і гуртів ще досі на слуху, про когось просто забули, а декого вже немає в живих. Tvoemisto.tv підготувало для вас підбірку «раритетних» та в дечому ностальгійних відеокліпів, які нагадають про музику 90-х років, без якої наша юність була б зовсім інакшою.
  • Галичину зобразили дівчиною у вінку на поштовій листівці. Фото Галичину зобразили дівчиною у вінку на поштовій листівці. Фото У серії листівок для посткросингу «Вітання з України» Галичину втілили в образі молодої дівчини, заквітчаної вінком.
  • У Львові стартує музичний фестиваль «Відкриваємо Падеревського». Програма У Львові стартує музичний фестиваль «Відкриваємо Падеревського». Програма Цього тижня у Львові розпочинається IV міжнародний фестиваль «Відкриваємо Падеревського», який знайомить українців та поляків із творчістю видатного піаніста й композитора Ігнація Яна Падеревського. Цьогоріч фестиваль пройде вже вчетверте – з 5 по 15 листопада на сценах Львівської Опери та Філармонії за участі яскравих зірок класичної музики, фольк-мистецтва та джазу світового рівня.
  • Нова «Музика воїнів» зазвучала церковними дзвонами. Відео Нова «Музика воїнів» зазвучала церковними дзвонами. Відео Чергову музичну композицію «Сон козака» у рамках проекту «Музика воїнів» виконав доброволець, боєць Нацгвардії із позивним «Дзвонар».
  • Джамала. 10 думок про переселенців, музику і надію Джамала. 10 думок про переселенців, музику і надію У вівторок, 3 листопада, львів’яни мали нагоду потрапити на концерт Джамали – української співачки кримськотатарського та вірменського походження, яка приїхала презентувати новий альбом «Шлях додому». Під час прес-конференції напередодні Джамала розповіла про нові пісні, свою пристрасть до Львова, власне розуміння успіху та моди. А в ексклюзивному відеоінтерв’ю для Tvoemisto.tv пояснила, чому переселенцям зараз по-особливому складно, та закликала львів’ян дати їм шанс почуватися тут своїми.
  • Українець створив іграшку-конструктор із замками України. Фото Українець створив іграшку-конструктор із замками України. Фото У грудні в продаж мають надійти дитячі дерев’яні конструктори, які дозволять зібрати моделі основних замків України. Серед замків, які надійдуть у продаж – Луцький, Хотинський і Вежа Острога.
  • ТОП-20 унікальних бібліотек світу. Фото ТОП-20 унікальних бібліотек світу. Фото Сьогодні до бібліотек зазирає все менше і менше відвідувачів у зв’язку із розвитком технологій. Пропонуємо 20 читалень світу повз які важко пройти, щоб не зазирнути до середини.
  • У Львові покажуть фільм «Олекса Довбуш» українською. Де переглянути? У Львові покажуть фільм «Олекса Довбуш» українською. Де переглянути? Із нагоди Дня української мови та писемності у Львові в середу, 11 листопада, відбудеться показ фільму «Олекса Довбуш» (1959р.) із оригінальним озвученням українською мовою. Досі фільм був оцифрований та доступний для широкого загалу лише російською мовою, хоча його першопочаткове озвучення було україномовним, а в кінопрокаті стрічка демонструвалася і російською, і українською мовами.
  • На мультфільм про «Козаків» чекає продовження. Деталі На мультфільм про «Козаків» чекає продовження. Деталі Відеосервіс Megogo домовився зі студією «Укранімафільм» про спільне виробництво продовження мультиплікаційного серіалу «Козаки». Megogo забезпечить фінансову підтримку проекту, а «Укранімафільм» займеться безпосередньо виробництвом.
  • Сьогодні у Львівській опері – концерт Джамали. Де придбати квиток? Сьогодні у Львівській опері – концерт Джамали. Де придбати квиток? Сьогодні, 3 листопада, о 20:00 годині у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться концерт української виконавиці Джамали. Нині ще можна придбати квитки онлайн і потрапити на музичне дійство.
  • Як у Львові провести ніч у музеї Як у Львові провести ніч у музеї Організатори фестивалю «Ніч у Львові» вже визначились із датою проведення заходу, – передають у прес-службі Львівської міської ради.
  • Фільм тижня у Львові: «Гетьман» Фільм тижня у Львові: «Гетьман» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує історичну автобіографічну драму про життя і любов Богдана Зиновія Хмельницького.
  • Топ-7 музичних подій Львівської опери у листопаді Топ-7 музичних подій Львівської опери у листопаді У листопаді у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької, що на проспекті Свободи, 28, відбудеться низка знакових концертів. Зокрема із новою програмою до Львова завітає легендарний рокер та бунтар Андрій Макаревич, а оркестр «Лорди звуку» привезе саундтреки із таких фільмів, як «Великий Гетсбі», «Пірати Карибського моря», тощо. Із молодих українських виконавців свої музичні напрацювання представлять Джамала та Арсен Мірзоян.
  • Співачка Оксана Муха працює над альбомом колискових Співачка Оксана Муха працює над альбомом колискових Співачка Оксана Муха розповіла Tvoemisto.tv про те, як довго працює над записом альбому колискових, та у чому буде їхня «справжність».
  • У Львові кінохіти прозвучать у виконанні оркестру У Львові кінохіти прозвучать у виконанні оркестру Симфонічний оркестр «Lords of the Sound» цієї осені їздить Україною з ювілейним концертним туром. Гастролі «Лордів звуку» охоплюють двадцять міст. Серед них – і Львів. У місті Лева оркестр під диригуванням Віталія Саражинського та Віталія Фізера традиційно виступить на сцені Львівської опери - 16 листопада. Того вечора відбудеться два концерти з новою програмою «Кінохіти. Grand Collection» - о 18:00 та 20:00.
  • У Львові представлять книгу про «Іловайський котел» У Львові представлять книгу про «Іловайський котел» До річниці трагічних подій під Іловайськом, що увійшли в історію під назвою «Іловайський котел», у Львові 5 листопада Євген Положій представить свою книгу «Іловайськ».
  • Завершився фотоконкурс «50 відтінків Львова». Хто отримає призи? Завершився фотоконкурс «50 відтінків Львова». Хто отримає призи? Сьогодні, 29 жовтня, о 17:00 на Tvoemisto.tv завершився фотоконкурс «50 відтінків Львова». Автори світлин, які набрали найбільше голосів, вже можуть отримати свої призи.
  • Оксана Муха про Львів: скульптури й картини треба популяризувати більше, аніж сало й пампухи Оксана Муха про Львів: скульптури й картини треба популяризувати більше, аніж сало й пампухи Співачка Оксана Муха розповіла Tvoemisto.tv про те, чого їй бракує, аби називати Львів по-справжньому культурним містом.
  • У Львові стартує наймодніша подія осені: програма Lviv Fashion Week У Львові стартує наймодніша подія осені: програма Lviv Fashion Week Львівський Тиждень Моди – проект міжнародного формату, що проводиться за стандартами світових тижнів моди ready-to-wear. Пропонуємо вам основні локації та програму, де відбуватимуться покази та інші заходи під час цьогорічного Lviv Fashion Week.
  • Львів’ян запрошують до театру на триденну мистецьку резиденцію Львів’ян запрошують до театру на триденну мистецьку резиденцію У Львівському драматичному театрі ім. Лесі Українки 30 жовтня стартує триденна мистецька резиденція Lesia Art Residence, яка триватиме до 1 листопада. Львів’яни мають змогу, як запропонувати власні ідеї, так і поспостерігати за мистецькими вигадками інших.
  • Претенденти на звання найкращого фото 2015 року від National Geographic Претенденти на звання найкращого фото 2015 року від National Geographic Стали відомі фаворити конкурсу кращих фотографій 2015 року – National Geographic Photography Contest.
  • У Львові з’явиться новий культурний центр У Львові з’явиться новий культурний центр Театр, мистецькі майстерні, музика – таким бачить новий культурний центр у Львові на Фабриці повидла новий власник приміщення Гаральд Біндер.
  • У Львівській філармонії лунатиме «Крейцерова соната» Бетховена У Львівській філармонії лунатиме «Крейцерова соната» Бетховена 17 листопада до Львівської філармонії завітає скрипаль, альтист, композитор та імпровізатор Юлій Вимер, який зараз мешкає у Австрії, щоб разом з Етеллою Чуприк на концерті «Камерний дует» виконати твори німецьких композиторів-класиків – Людвіга ван Бетховена (Соната №9) та Йоганнеса Брамса (Соната №1).
  • Незрячі вокалісти з Грузії та України у Львові співатимуть для бійців АТО Незрячі вокалісти з Грузії та України у Львові співатимуть для бійців АТО 30 жовтня у Національному театрі ім. М. Заньковецької відбудеться концерт «Відчинилося життя» за участі незрячих виконавців. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян запрошують на безкоштовну практичну лекцію з режисури Львів’ян запрошують на безкоштовну практичну лекцію з режисури У суботу, 31 жовтня, режисер Ярослав Турківський прочитає лекцію та надасть практичні поради про те, з чого розпочати зйомки фільму або ж як налагодити знімальний процес. Лекція безкоштовна і не вимагає в учасників особливих умінь.
  • Від Луганська до Львова: особливості вишиванок. Фото. Відео Від Луганська до Львова: особливості вишиванок. Фото. Відео Проаналізувавши старовинні та сучасніші зразки вишивок, можна умовно скласти своєрідний атлас регіонів України за типовими для них візерунками, орнаментами і символами, техніками і кольорами. І хоч чітких меж використання певної техніки вишивки ніколи не було (бо люди, спілкуючись, передавали, навчали одне-одного особливостей ремесла свого краю) та все ж можна виокремити ті головні риси, які відрізняли кожну область від іншої.
  • Фільм тижня у Львові: «Марсіянин» Фільм тижня у Львові: «Марсіянин» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду пригодницьку фантастику «Марсіянин» від режисера фільму «Чужий» Рідлі Скотта.
  • Як виглядала Богородиця? 8 найдавніших зображень Як виглядала Богородиця? 8 найдавніших зображень Людству невідомо як насправді виглядав Ісус Христос чи Його Матір, Діва Марія. Проте, є найбільш ранні, відомі нам, зображення Богородиці, які датуються ІІ століттям. Щоправда, на них не можна добре роздивитись риси Її обличчя. Ці зображення є швидше уявленнями християн, у першому столітті, про зовнішність Богородиці. Також слід звернути увагу на того, хто майже завжди зображений з нею.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!